Свали безплатно „Discoverer“ – хит от новия албум на R.E.M.!

Новият албум на R.E.M. Collapse Into Now излиза на пазара на 8 март 2011

Феновете, които се регистрират на официалния сайт на бандата, ще могат да свалят новата им песен „Discoverer

R.E.M. обявиха, че новият им албум Collapse Into Nowще излезе на 8 март 2011 г. В новия си проект, членовете на групата – вокалистът Michael Stipe, китаристът Peter Buck и басистът Mike Mills работят с носителя на Грами – продуцента Jacknife Lee. Той продуцира и предишния албум на бандата – Accelerate. Lee е известен и с работата си по албуми на U2, Snow Patrol, The Hives и много други.

R.E.M. записват Collapse Into Nowв студио в Ню Орлеанс и в Берлин в Hansa Studios, където са създадени няколко легендарни албума, като например “Heroes” на David Bowie, “Achtung Lady” на U2 и “Lust For Life” на Iggy. Допълнителни записи и миксирането на проекта са направени в Нешвил.

R.E.M. разкриха също, че в Collapse Into Nowще вземат участие и някои много специални гости: Patty Smith, китаристът Lenny Kaye, Peaches, Eddie Vedder и Joel Gibb – фронтменът на The Hidden Cameras.

Предишният албум на групата – Accelerate от 2008, дебютира под номер 2 в класацията за албуми Billboard Top 200, както и на върха на американските Alternative, Rock, Digital Internet (physical goods) класации. Албумът дебютира на първа позиция и в Канада, Великобритания, Германия, Норвегия, Швейцария и Чехия. Миналия октомври групата издаде и R.E.M. Live At The Olympia в две CD-та.

Track Listing: Collapse Into Now

1. Discoverer
2. All The Best
3. Überlin
4. Oh My Heart
5. It Happened Today
6. Every Day Is Yours To Win
7. Mine Smell Like Honey
8. Walk It Back
9. Alligator Aviator Autopilot Antimatter
10. That Someone Is You

11. Me, Marlon Brando, Marlon Brando and I
12. Blue

Коментари (0)

Публикувано в на 17 декември 2010 г.