Сутрешен блок на БНТ в 6 часа изпреварва bTV и Нова

 „Денят започва” по БНТ1 вече в 06:00 часа

Сутрешният блок налага нов модел в телевизионния ефир

В нов начален час ще започва сутрешният блок на БНТ1 „Денят започва” от понеделник /6 януари/.  Водещите Ася Методиева и Росен Цветков вече ще будят зрителите половин час по-рано от обичайното – точно в 06:00 часа всяка делнична сутрин.

Екипът на „Денят започва” ще предложи и нова формула за сутрешно предаване – с повече актуална информация и новини за активните и работещи хора, интересни истории и много преки включвания от най-интересните места в България.

С помощта на репортерите зрителите ще могат да участват на живо, споделяйки мнение по важни теми или задавайки наболели въпроси. Запазва се връзката с тях чрез страниците на предаването във Фейсбук и Туитър.

В „Денят започва” зрителите ще продължат да виждат актуалните политически и социални теми с най-интересните гости и репортажи.

„Сутрешният блок не спира да се развива и промяната вече се забелязва както от аудиторията, така и от рекламодателите. За разлика от конкурентите ни, ние избрахме да наложим нови млади водещи и да предложим на зрителите динамичен, информативен и любопитен старт на деня, без тежки дискусии и интервюта. Предстои ни да наложим този модел”, обясни директорът на Дирекция „Информация” в БНТ1 Даниел Чипев.

Гледайте от 6-ти януари „Денят започва” от 06:00 до 09:00 часа само по БНТ 1

Преди три месеца Нова ТВ се опитаха да изпреварят конкуренцията, като изместиха „Здравей, България“ в 06:20 часа. Дотогава всички сутрешни предавания – на bTV, Нова, БНТ и ТВ7 стартираха в 06:30. От 2014 г. обаче единствено „Тази сутрин“ на bTV и „Добро утро, България“ на ТВ7 запазват старите стартови позиции от 06:30.

Коментари (0)

Публикувано в на 3 януари 2014 г.