Супер хитове съпътстват „Тhe Twilight Saga: New Moon” (OST)

Вече са известни песните включени в саундтракa към новия филм от поредицата – „ЗДРАЧ: НОВОЛУНИЕ”!

Албумът включва изпълнения на Death Cab For Cutie, Thom Yorkie, The Killers, Muse

20 октомври е официалната дата за излизането на „Тhe Twilight Saga: New MoonOST – саундтракът към най-дългоочакваното продължение на филма „Здрач”. Всички песни от албума са включени във филма, като сред тях се откроява и новият сингъл на Death Cab For Cutie – „Meet Me On The Equinox”. Само за седмица, сингълът започна да изкачва рок класациите, заемайки 26-то място. Парчето, пилотно за албума, беше представено за първи път на Наградите на MTV на 13 септември. Видеото е заснето в Торонто от режисьора Walter Robot и скоро се очаква премиерата му.

„Написахме „MeetMeOnTheEquinox”, за да отразим замисъла, застъпен в цялата поредица ”Здрач”. Искахме да уловим силно драматичното чувство, което е неизменна част от емоциите на главните герои” разкрива басиста на Death Cab for Cutie Nick Harmer. „Тази песен бележи първия опит на групата ни да създаде песен специално създадена за филм. Ние не просто се гордеем да бъдем част от „Здрач”, но също така сме и поласкани да работим заедно с толкова много фантастични артисти върху този саундтрак.”

Освен Death Cab For Cutie, албумът включва песни на фронтмена на Radiohead Thom Yorkie, The Killers, Band Of Skulls, Grizzly Bear, Bon Iver & St. Vincent, Lykke Li и Anya Marina. Също така е включен ремикс на Muse, които бяха част и от саундтрака към първия филм „Здрач”. Всички парчета са ексклузивно за албума „Тhe Twilight Saga: New MoonOST и са неиздавани досега, или са в нова ремиксирана версия.

Саундтракът към „Здрач” – първият филм от едноименната поредица, излиза на музикалния пазар през ноември 2008 и продава над 2.2 милиона копия само в САЩ и още 3.5 в световен мащаб. Албумът оглавява класацията Billboard 200 със самото си излизане, което е своеобразен връх при филмовата музика. „Тhe Twilight Saga: New MoonOST бележи и най-успешен дебют на дигитален саундтрак към филм в историята на SoundScan. След излизането си на музикалния пазар, албумът се задържа цели 45 последователни седмици в Billboard 200.

Саундтракът към New Moon ще излезе в България благодарение на Орфей Мюзик, изключителен лицензиант на Warner Music International.

“NEW MOON—ORIGINAL MOTION PICTURE SOUNDTRACK”

1. Death Cab for Cutie—“Meet Me On the Equinox”
2. Band of Skulls—“Friends”
3. Thom Yorke—“Hearing Damage”
4. Lykke Li—“Possibility”
5. The Killers—“A White Demon Love Song”
6. Anya Marina—“Satellite Heart”
7. Muse—“I Belong To You (New Moon Remix)”
8. Bon Iver & St. Vincent—“Roslyn”
9. Black Rebel Motorcycle Club—“Done All Wrong”
10. Hurricane Bells—“Monsters”
11. Sea Wolf—“The Violet Hour”
12. OK Go—“Shooting the Moon”
13. Grizzly Bear—“Slow Life”
14. Editors—“No Sound But the Wind”
15. Alexandre Desplat—“New Moon (The Meadow)”

Коментари (1)

Публикувано в на 25 септември 2009 г.