Супер филми по „Нова“ – „Четири стаи“, „Ударът“ и още! (+видео) с онлайн видео и снимки

Супер филми по „Нова“ – „Четири стаи“, „Ударът“ и още! (+видео)

Филмови акценти в програмата на Нова телевизия за събота и неделя, 20 и 21 август 2011 г.

20 август, събота, 09.45 часа
Бетовен 5 (Beethoven 5th)
2003 / САЩ
Режисьор: Марк Грифитс
В ролите: Дейв Томас, Фейт Форд, Дейви Чейс, Клинт Хауърд, Кейти Грифин, Джон Ларокет и др.
Жанр: Комедия

Когато Сара отвежда Бетовен в старо миньорско градче при откачения чичо Фреди за лятната ваканция, палавото куче „изравя“ липсваща следа към легендарно скрито съкровище. Всички искат да са най-добрите му приятели, след като находката му предизвиква настървен лов на съкровища сред смахнатите образи на общността. Но приключението се оказва голяма лъжица за тяхната уста, когато срещат призраците, пазещи най-дълбоките тайни на града.

20 август, събота, 11.40 часа
ТРИ ЖЕЛАНИЯ (Three Wishes)
1995 / САЩ Марта Кулидж
В ролите: Патрик Суейзи, Мери Елизабет Мастрантонио, Джоузеф Мазело и др.
Жанр: Фентъзи

През 50-те години вдовица, загубила съпруга си в Корейската война, блъска скитник с колата си и счупва крака му, опитвайки се да избегне неговото куче. Заедно с двамата си синове тя го отвежда в дома им, където да остане, докато се възстанови. Това, което само 5-годишното момче разбира, е, че кучето е вълшебно и че преди скитникът да си отиде, то ще изпълни три техни желания.

20 август, събота, 23.00 часа
Децата на хората (Children of Men)
2006 / САЩ, Великобритания
Режисьор: Алфонсо Куарон
В ролите: Клайв Оуен, Джулиан Мур, Чиуетел Еджиофор, Дани Хюстън и др.
Жанр: Драма

Тази зрелищна научна фантастика обрисува един бъдещ свят, в който цари анархия, след като се открива всеобщо безплодие сред населението, което застрашава човечеството с изчезване. На фона на разкъсвания от насилие Лондон филмът проследява съдбата на един най-малко очакван спасител на Земята: Тио, лишен от илюзии бивш активист, превърнал се в бюрократ, който е принуден да се сблъска със собствените си демони и да опази последната надежда на планетата за бъдещи поколения.

21 август, неделя, 13.30 часа
Правилата на Джорджия (Georgia Rule)
2007 / САЩ
Режисьор: Гари Маршал
В ролите: Фелисити Хъфман, Линдзи Лоън, Джейн Фонда, Дърмът Мълроуни, Гарет Хедлънд и др.
Жанр: Драма

Номинираната за „Оскар“ Фелисити Хъфман е обезсърчена майка, която след неуспешните опити да дисциплинира непокорната си дъщеря (Линдзи Лоън), завежда бунтарката на място, в което не е вярвала, че самата тя ще се завърне – фермата на майка й (Джейн Фонда) в Айдахо.

21 август, неделя, 20.00 часа
Ударът (The Rainmaker)
1997 / САЩ
Режисьор: Франсис Форд Копола
В ролите: Мат Деймън, Дани Девито, Клеър Дейнс, Джон Войт, Мики Рурк, Вирджиния Медсън и др.
Жанр: Драма

Когато голяма застрахователна компания се опитва да се измъкне от плащането на лечението на млад мъж, диагностициран с левкемия, семейството решава да наеме адвокат. Руди поема този клиент в първото си дело, след като се налага шефът на кантората му да се укрива от федералните. Той трябва да преодолее много препятствия във и извън съдебната зала, докато се опитва да разбере какво означава да бъдеш адвокат и колко далеч трябва да стигнеш, преди да предадеш принципите си.

21 август, неделя, 22.50 часа
Четири стаи (Four Rooms)
1997 / САЩ
Режисьори: Куентин Тарантино, Робърт Родригес, Александър Рокуел, Алисън Андерс
В ролите: Тим Рот, Антонио Бандерас, Салма Хайек, Пол Калдерон, Дженифър Бийлс, Сами Дейвис, Валерия Голино, Мадона, Лили Тейлър, Мариса Томей, Тамлин Томита и др.
Жанр: Комедия

Филмът показва съвместната режисьорска работа на четирима кинематографи в четири отделни сегмента . С похватите на физическата комедия и ситуационните импровизации комедията проследява злополучията на пиколото Тед в хотел „Мон Синьор“ в Новогодишната нощ. В първата си вечер на работа той е помолен да помогне на сборище вещици в Младоженския апартамент. Нещата се влошават още повече, когато доставя лед в грешна стая и се озовава в разгара на битов скандал. После неблагоразумно се съгласява да пази децата на гангстер, докато баща им отсъства. А в края на смяната си трябва да поеме ролята на рефер в зловещ облог.

Коментари (0)

Публикувано в на 14 август 2011 г.