Султанът убива Дервиш Паша във Великолепният век: Кьосем еп. 36 / 15.08.2017

Хаджи ага съобщава на Валиде, че султанът свиква дивана. Хандан се надява, че синът ѝ е простил на Дервиш. Хаджи съобщава, че господарят е пожелал червения кафтан за днес. Ахмед не е простил на Дервиш Паша.

Хюмашах предава на Искендер подаръка за Сафие от Бюлбюл. Хюмашах научава, че Искендер ѝ е брат.

Дервиш отново се опитва да спре Валиде Султан, която иска да говори със сина си, да прости на любимия ѝ паша.

Хюмашах отново се среща с майка си.

Хаджи ага и Джерен предупреждават Кьосем, че Хандан ще предупреди Дервиш да бяга, тъй като султанът вече е облякъл червения кафтан.

Деврвиш пита Валиде какво се е случило. Султанката му казва, че не може да носи неговото бреме. В това време викат Дервиш. Хандан настоява той да избяга.

Султанът се появява на заседанието на Дивана, облечен с червен кафтан. Везирите са в недоумение.

Султанът обвинява Дервиш, че взема рушвети и че данъците са непосилно високи за народа. Пашата иска да обясни. Ахмед заповядва да арестуват Дервиш. Той се опитва да се спаси. Справя се със стражата. Казва на султана, че никога не го е предавал. Тогава Ахмед лично убива пашата пред всички везири, казвайки му, че е убил не само баща му, а и падишахът.

Джанет докладва на Кьосем за екзекуцията на Дервиш.

Хандан наблюдава как стражите изнасят трупа на любимия ѝ паша. Халиме ѝ казва, че султанът лично е е екзекутирал пашата, но заплашва Валиде, че и тя ще изгори, когато научи за връзката ѝ с Дервиш.

Хюмашах споделя на Сафие, колко е важна Кьосем за султана. Сафие казва на дъщеря си да намери по-добра наложница от Кьосем за господаря. Султанката не може да обещае на майка си, че ще ѝ помогне да избяга.

Халиме разказва на Кьосем каква е реакцията на Хандан.

Султахът предупреждава везирите си, че не прощава никому предателството и назначава Мурат паша за Велик Везир.

Прочетете цялото резюме в Tvnovellas.blogspot.bg

Гледай видео запис от сериала онлайн, тук или тук или тук

Коментари (0)

Публикувано в на 15 август 2017 г.