Суетата вече „ходи“ и по мъжете – „Искрено и лично“

„Искрено и лично” на 23 октомври
Четвъртък, 10:00 ч., „Нова телевизия”
Темата: „Суетата и жените

Сцена, светлини, аплодисменти, блестящи тоалети, фризура, грим… Суетни ли са артистите?

Според обичаната от всички ни поп певица Силвия Кацарова: „Ако си суетен, внимаваш как изглеждаш и пропускаш да привлечеш вниманието на хората върху това, което всъщност си ти.”

Суетата е най-безполезната, най-ненужната, най-фалшивата от всички монети, които ежедневно употребяваме.

Със суетата всеки ден в своята практика се среща и модният фотограф Иван Коловос. Неговите наблюдения са, че постепенно и българският мъж става по-суетен, както и той самият. Спомня си за фотосесията на травестити и ги намира за по-суетни и от жените.

На друго мнение за женската суета е Капка Кумар, хореограф и ръководител на балетна формация за индийски танци „Раджуника”.

Омъжена за индиец, тя разказва: „В културата на индийките, облеклото е от основно значение, защото жената трябва да бъде красива. За тях суетата е начин на живот и нещо естествено в ежедневието.”

Сцена, светлини, аплодисменти, блестящи тоалети, фризура, грим… Суетни ли са артистите? Според обичаната от всички ни естрадна певица Силвия Кацарова: „Ако си суетен, внимаваш как изглеждаш и пропускаш да привлечеш вниманието на хората върху това, което всъщност си ти.”

Суетата за слава понякога измества висшите ни добродетели. Заради нея се принасят в жертва спокойствието, парите, здравето и живота дори. Всички ние сме пропити от суетност, но само тези, които го осъзнаят, се заблуждават по-малко.

Коментари (0)

Публикувано в на 22 октомври 2008 г.