Студенти от СУ отново правят радио – този път онлайн!


На хоризонта: студентско интернет радио, дело на Факултета по журналистика в СУ

Студентската  общност, която иска трибуна и  има какво да каже, ще се възползва  от предстоящия старт на интернет радио, чиято редакция ще бъде иградена изцяло от студенти.

Колеги  от Факултета по журналистика и масова комуникация на Софийски университет спечелиха проект пред Институт „Отворено общество” за създаване на студентско онлайн радио. Нещо повече, техническата база вече е налице, като към днешна дата екипът активно работи по цялостната концепция и конкретните програмни решения.

Планираната студентска медия ще е още една стъпка напред, дръзнала да заформи  нещо като открито публично пространство за проблемите и победите на младите, несекващите теми от образованието, жизнените стилове на различните субкултури и групи от студенти.

Университетска  телевизия „Алма Матер”, която  безусловно подкрепи проекта на колегите при кандидатстването им, занапред активно ще си взаимодейства с  екипа на бъдещото радио. Ще се обменят идеи, сюжети, герои и творчески подходи.

Всеки, който желае, може да изпраща предложения  за предавания, рубрики, теми и гости  на електронната поща на радиожурналистите: studentskoradio@abv.bg

Между другото, същите ентусиасти вече правят предаване по Радио София. Името му е „Академия на НЕуките” и върви всеки четвъртък от 21.05 часа.

Инфо: AMTV.BG

Коментари (0)

Публикувано в на 13 май 2010 г.