Строителна глупост залива Discovery Channel – как да се спасим? с онлайн видео и снимки

Строителна глупост залива Discovery Channel – как да се спасим?

„Строители спасители“ – от вторник, 13 юли, в 21:55 ч.

„Строители спасители“ представя Чарли Фратини и неговия строителен екип, който помага при неуспешни ремонти. Във всеки епизод Чарли спасява собственици на заведения и магазини, които са закъсали със строителните си проекти. Той открива проблемите, преценява щетите и предлага план за действие. Той установява пропуските в работата им и им разкрива по-добри начини за спрявяне с ежедневните задачи. Благодарение на богатия си опит, Чарли успява да съживи много сгради и бизнеса на техните собственици.

Грешките, които собствениците допускат по време на ремонт

10. Често използват едни и същи дизайни.

9. Молят приятелите си да вършат работата.

8. Гледат ТВ предаването „Как да“ и си  казват „Аз мога да го направя това“.

7. Хранят строителния екип.

6. Позволяват на предприемачите да взимат  решения вместо тях.

5. Не забелязват, че предприемачите работят с „използвани“ материали, а ги таксуват като за нови.

4. Отказват да проверят квалификациите на предприемачите.

3. Вярват, че могат да се справят със стоежа сами.

2. Плащат на предприемача в брой.

1. Плащат на предприемача цялата сума преди да е започнала работата  по проекта.

Запознайте се с Чарли Фратини:

– Как се захванахте със строителния бизнес?

Учих инжинерство в колежа и кандидатствах за една трейнинг програма в Иран. По време на кризата с войната в Иран, когато беше превзето американското посолство напуснах колежа и се станах част от военоморските сили, защото исках да се боря за страната си. Когато бях освободен от поста си там, единственото логично нещо, с което можех да се захвана беше да се върна в колеж и продължа да уча за инженер. По това време вече бях женен и имах семейство, така че отново ми се наложи да прекъсна и така се  захванах със стоителния бизнес.

– Как стана част от предаването „Строители спасители“?

От 1986 г. работя по различни строителни проекти и съм заемал много различни позиции от чирак до старши мениджър. Работил съм за частни фирми и предприемачи, а и за своя собствена строителна компания. По време на  един от проектите, с който бях ангажиран преди година,  получих обаждане от някой от строителна компания,  която по това време работеше за Discovery. Те си търсехa човек, който да участва в подобно шоу.

Така ме помолиха да им изпратя запис, но аз нямаx особено желание затова. След известно време им  изпратих запис, за да ме оставят на мира и така  ме избраха! Така стигнах до тук!

Още по Discovery Channel през юли: „На косъм от смъртта“ – от 8 юли, четвъртък, в 21 часа

„На косъм от смъртта“ разказва историите на заложници, които са успели да избягат от капана на своите мъчители. Драматичните случаи са представени от гледната точка на жертвите. След найзапомнящите се трагедии е тази на жената, задържана в продължение на месеци в изба и на момчето, което се спасява от плен и чупене на кости. Поредицата използва възстановки и коментари на агенти от ФБР и лекари – най-добрият начин да съпреживеете ужаса да си на косъм от смъртта.

„Пристанището на Америка“ – от 5 юли, понеделник, в 21 часа

„Пристанището на Америка“ надниква зад кулисите на порт Лос Анджелис, Калифорния. Пристанището с площ 17 кв.км и 16 000 работници, включително собствена полиция и пожарна, е едно от най-натоварените в Америка и работи денонощно, за да осигури непрестанния трансфер на товари. Работата продължава 24 часа в денонощието, за да се изпълняват процесите по план. Научаваме за работата на различни служители-от пристанищните навигатори до шофьорите на товарни камиони. А изпълнителната директорка представя визията си да направи пристанището по-екологично.

Коментари (0)

Публикувано в на 3 юли 2010 г.