StringS – булки с цигулки „мешат“ метъл с класика – видео премиера с онлайн видео и снимки

StringS – булки с цигулки „мешат“ метъл с класика – видео премиера

StringS NOVA вълна в музиката

Гледай видеоклипа онлайн

Пилотният сингъл на огнения струнен квартет съчетава нежни мелодии и метъл агресия

Омагьосващо нежна тема, изсвирена от класически струнен квартет, в диалог с агресивни метъл рифове и динамичен ритъм. Песента на група StringS неслучайно носи заглавието NOVA – тя е представителна за новата  стилова посока на формацията – по-тежък рок звук, допълнен от познатите красиви и емоционални мелодии.

В записите на NOVA участват огнените инструменти и темперамент на Венета Георгиева – цигулка, Радина Радева – цигулка, Нора Калчева – виолончело и Дора Първанова – виола.

Към тях се присъединяват и гост-музикантите Васил Първановски (китара) и Мартин Стоянов (бас) от метъл групата ODD Crew, както и барабанистът Огнян Кьосовски (Контрол).

StringS e уникален музикален проект, създаден през 2001г., който и досега няма аналог у нас по отношение на състава, стила и звученето си. 10 години след началото, на 10.10.2011 в радио шоуто ‘Гараж’ с Гурко по Z-Rock, бе ексклузивната премиера на парчето.

NOVA e и пилотен сингъл от дългоочаквания студиен дебют на StringS, носещ същото заглавие. Албумът NOVA пресъздава пътя на момичетата от изпълнители до автори на собствената си музика и ще бъде представен със специален концерт на 25 октомври 2011г. в Sofia Live Club.

Групата ще подари на феновете си свободен вход за музикалния спектакъл с уникален заряд, специална мултимедийна визия, много гости, изненади и музика в целия стилов диапазон от електроника, рок и етно, обединени от изпълненията на Венета, Радина, Нора и Дора.

Същата вечер феновете на StringS ще могат да гледат и видеоклипа към сингъла NOVA – вълнуващо визуално приключение, осигурено от режисьора Армандо Константино и екипа на H2O FILM, което ще излезе в началото на следващата седмица.

Дотогава можете да се насладите на нежната сила на NOVA по най-голямото рок радио на България – Z-Rock, както и в интернет!

Коментари (0)

Публикувано в на 17 октомври 2011 г.