Стратия с акустично – класически концерт в „Студио 5“ /програма/ с онлайн видео и снимки

Стратия с акустично – класически концерт в „Студио 5“ /програма/

Концертна програма на Студио 5 – 19.10 – 20.10 

С настъпващата хладна есен, Студио 5 не се колебае да предложи на своята публика разнообразни концерти, които да стоплят меломанското сърце.

На 19.10. от 22 часа Христо Йоцов Квинтет отново ще омагьоса сцената, този път с програмата Seven Steps – посветена на музикантите, благодарение на които младите творци се изграждат като такива.

На 20.10 от 19 часа безкрайно талантливият Стратия ще ни представи концерта си Stratia Acoustic Live, състоящ се от класически произведения и акустични версии на поп парчета. Несъмнено, комбинация, в която певецът е вложил много любов и си заслужава да се чуе.

0т 21 часа на 20.10 пък ще се състои друг уникален меломански концерт – code::francais::musique. Събитието включва авторски песни на български и френски език и най-популярни кавъри на вечни шансони и със сигурност ще разтупти сърцата не само на франкофоните, а и на всички любители на качествената музика.

ХРИСТО ЙОЦОВ КВИНТЕТ – “SEVEN STEPS

Брилянтният Христо Йоцов Квинтет представя на сцената на Студио 5 програмата “Seven Steps” – на 19 октомври от 22 часа. Причината за създаването на този проект е желанието на Христо Йоцов да представи на джаз публиката трима млади и талантливи музиканти – Мартин, Митко и Виктор. Колкото до Михаил Йосифов – той е един от най-изявените и популярни български тромпетисти и несъмнено коментарът за него е излишен.

Ето какво казва и самият Христо, един от най-добрите ни барабанисти, за концерта на 19.10: „Имам удоволствието да свиря с тези момчета и да споделям опита си с тях, така, както това направиха с мен моите по-възрастни учители и колеги. Посвещавам тази програма на тези, които отвориха за мен вратата към тази велика и необятна вселена на джаза.”

А ние ви посвещаваме една вечер на невероятната музика – такава, каквато трябва да бъде, в седем стъпки, само на 19 октомври от 22 часа в Студио 5.

Христо Йоцов Квинтет са:

Михаил Йосифов – тромпет, флюгелхорн

Мартин Марков – пиано

Виктор Бенев – вибрафон, перкусия

Димитър Карамфилов – контрабас

Христо Йоцов – барабани

Билети: 10 лв. на касата на билетен център НДК, в Студио 5 и онлайн

STRATIA ACOUSTIC LIVE

На 20-ти октомври /четвъртък/, от 19 часа, по-известният като поп артист Стратия ще представи самостоятелен концерт в две части на сцената на Студио 5 в НДК. Концертът носи изтънченото заглавие STRATIA ACOUSTIC LIVE, което подсказва, че програмата, подбрана от музиканта ще бъде изпълнена изцяло акустично. В първата част ще прозвучат класически произведения за пиано от Шопен и Лист. Във втората част ще прозвучат акустични версии във формат пиано и глас на авторски песни на Стратия, както и няколко евъргрийни от световната поп музика.

Стратия е дипломиран класически пианист със сериозни концертни изяви в творческата си биография. Като ученик и студент в Музикалната Академия активно е концертирал.  Бил е солист и камерен изпълнител в много национални и международни форуми и конкурси – в България, Европа и САЩ.  В репертоара си има произведения на автори от всички епохи. Стратия е изсвирил почти всичките 32 сонати за пиано на Лудвиг ван Бетовен, много концерти за пиано и оркестър, както и редица пиеси от съвременни автори. Значимо място в концертните му програми имат клавирните произведения на Фредерик Шопен и Ференц Лист. Концертът на 20-ти октомври е един от първите, в който Стратия прави завръщане към класическата сцена от 10 години насам. „Този концерт е едно зряло и същинско изразяване на моя музикален свят. Класическата музика е моето небе и моята земя. Когато говорим за стойности, предпочитам да се занимавам с абсолютните такива. Това ме кара да мисля и развива сетивата ми. А преди да получиш отговорите на милионите въпроси, които задават с музиката си майстори, като Шопен и Лист, трябва доста години да се потрудиш. Особена тръпка за мен е втората част на концерта, в която ще изпълня акустични класически версии на моите авторски песни. Нямам търпение след толкова работа да споделя всичко това с тези, които ще дойдат да ме слушат“. Това сподели артистът няколко дни преди концерта, който междувременно работи и по новият си проект „ДНК Спирали“.

Станете част от акустичния музикален свят на Стратия и вие – на 20 октомври, от 19 часа, само в клуб Студио 5.

Вход – 10 лв.

code::francais::musiquethe art of song & visionunplugged

 На 20 октомври 2011, четвъртък, от 22 часа Студио 5 ще бъде домакин на едно необичайно и изключително приятно събитие – code::francais::musiquethe art of song & visionunplugged.

Събитието е част от музикалния проект на code::communications, организиран в рамките на комуникационната  концепция „Езикът на музиката и изкуството за преодоляване на междукултурни бариери“ (The Language af Art & Music: the Potential for Artistic Expression to Cross Cultural Barriers).

Концерът включва авторски песни на български и френски език и най-популярни кавъри на песни от Жорж Мустаки, Жо Дасен, Шарл Азнавур, Франсис Кабрел, Барбара и други класици на френския шансон. Мултимедийната презентация по време на концерта предлага интересна информация за песните и тяхното интеркултурното значение за популяризиране на френската култура по света и връзката с България.

С други думи – една чудесна възможност за слушателя да опознае кодовете на френскоезичната песен в българската и световна музика…

Концертът е с участието на:

Кирил Калев…вокал,китара
Петър Янков-Пешето…соло китара
Михаил Шишков…клавишни, pedal steel guitar
Борчо Бояджиев…перкусии

Кирил Калев е радиожурналист, експерт по интеркултурна комуникация и международни отношения, автор на песни, изпълнител и основен двигател на проекта.

Има дългогодишен опит в акустичната поп и рок-музика, баладата, с широк репертоар от песни на български, английски и френски език.

Повече от 25 години работи и музицира с много български и чуждестранни музиканти, основно с Петър Янков-Пешето и Михаил Шишков – съавтори на песните и аранжиментите в двата авторски албума Градът (1996) и Никога не е късно (2002). Те са съвместна продукция на Кирил Калев със създадената и ръководена с негово участие първа частна електронна медия в България – Радио FM+. Предстои издаването на трети албум – Back To the Roots, в който авторските песни са посветени на най-големите имена в световната поп- и рок-музика.

Билети: 10 лв. на касата на билетен център НДК, в „Студио 5” и онлайн

Коментари (0)

Публикувано в на 19 октомври 2011 г.