Стопанинът на лозовата долина – твоят нов домакин по Фиеста ТВ!

Акцентите на ФИЕСТА ТВ за седмицата 18-24 октомври

Хайде на гости на Стопанина на лозовата долина в Калифорния

Спомнете си онази стара, златна песен на The Mamas and the Papas California Dreaming – в мрачните зимни дни лирическите герои мечтаеха за слънцето на Калифорния. Е, слънцето на Калифорния никога не е било толкова близо, колкото този уикенд с премиерата на „Стопанинът на лозовата долина” по ФИЕСТА ТВ.

Водещият Майкъл Киарело е превърнал хубавия живот в мир с природния кръговрат и традиционните ценности в своя мисия. Майкъл успешно съчетава италианските си корени с начина на живот в долината Напа – едно от най-привлекателните кътчета на красивия щат Калифорния.

С Киарело няма да скучаете – веднъж ще ви покаже изтънчени начини за сервиране на чер хайвер и шампанско, а на следващия път ще ви нагости в стила на героите на Стайнбек от „Благодатния четвъртък” и „Тротила Флет” – т.е. основната подправка ще е хубавата компания и приятелската атмосфера.

При всички положения си струва да хванете полета за Калифорния в почивните дни от 12.30, 18.30 и 22.00 ч.

Забравете скуката в кухнята, „Великолепният китаец” отново е тук

Сигурно знаете, че родината на спагетите не е Италия, а Китай. Пестото пък е традиционен продукт на Ботуша, обаче азиатската кухня го обича. И изобщо свободното движение на хора, идеи и продукти неимоверно е обогатило съвременната трапеза.

Над тези неща можете да се замислите докато гледате Мин Сай, Великолепния китаец. Може и да не се  замисляте прекалено, а само да наблюдавате подхода на Мин, който обикновено приготвя основна марината, сос или заливка, а после я използва, за да овкуси и различни като вид и произход ястия.

Вижте какво се случва, когато от традиционното генуезко песто извадим сиренето и на негово място добавим люти зелени чушки, джинджифил, а после  използваме пикантната смес в най-различни ястия.

Не му мислете много, просто излезте от коловоза и забравете скуката – само от време на време се вслушвайте в напътствията на „Великолепният китаец” (всеки делничен ден от 12.30, 18.30 и 23.00 по ФИЕСТА ТВ).

Първи стъпки с „Йога за бебета”

Нищо не можем да направим срещу намръщеното време навън, кръговратът на сезоните е извън на нашата власт. Напълно в наши ръце обаче е отглеждането и възпитанието на собствените ни деца. А програмата „Йога за бебета” е съставена така, че да подпомага както развитието на малките още от люлката, така и да укрепва и насища с емоции връзката родител-дете.

Никога не е прекалено рано или късно да започнете – йога от люлката е превъзходен начин да опознаете личността на детето си, да му подарите по-гъвкаво и раздвижено тяло, по-редовен стомах и здрав сън. За всичко това са се погрижили авторите на програмата – екип от неонатолози, педиатри йога-експерти, както и стотици родители по цял свят. Присъединете се към голямото семейство в почивните дни от 8.30 ч.

Коментари (0)

Публикувано в на 17 октомври 2010 г.