„Столичани в повече“ – снимки и информация за всички герои! с онлайн видео и снимки

„Столичани в повече“ – снимки и информация за всички герои!

Сватба и погребение в първи епизод на „Столичани в повече” в сряда  от 21.00 часа по bTV

Радости, сълзи, мечти за голямо богатство и любовни трепети ще завладеят сърцата на героите в новия български сериал «Столичани в повече» в сряда, 23 март от 21.00 часа по bTV.

След седем години в чужбина фотографът Андрей Лютов (Иван Юруков) се завръща в родния си дом – бившето село Извор, понастоящем краен квартал на София – за да кумува на сватбата на брат си Спас (Руслан Мъйнов). Още с влизането си в предградието той се сблъсква с непознато момиче, чиято красота забелязва веднага. Двамата не се разпознават, но тя е Мария (Виолета Марковска) – дъщерята на съседите Чеканови, с които семейството на Андрей е във вечна вражда. На всичкото отгоре Мария е сгодена.

В същото време става ясно, че най-старият Чеканов – дядо Радул (Васил Банов), съпруг на баба Марийка (Стоянка Мутафова) – е намерил дълго търсеното от всички съкровище, заровено в местността. Цялото семейство е в трепет да научи къде е то. Освен Чеканови обаче и Лютови искат да се сдобият с тази ценна информация – най-вече младоженецът Спас, който е пристрастен иманяр.

В епизода ще се разиграе и истински трагикомична ситуация между Чеканови и Лютови, които се сблъскват пред кварталната църква. Докато едните празнуват сватбата на Спас и Йовка (Eва Тепавичарова), другите правят погребение, а крайният резултат е началото на още по-ожесточена война между фамилиите.

Въпреки това, двамата мъже в семействата – Рангел Чеканов (Любо Нейков) и Йордан Лютов (Кръстю Лафазанов) – имат общ интерес, във връзка с който водят тайни разговори… Какво свързва двамата врагове – зрителите на bTV ще разберат от „Столичани в повече” в сряда, 21.00 часа само по bTV.

ПЕРСОНАЖИТЕ В „СТОЛИЧАНИ В ПОВЕЧЕ” ПО bTV

СЕМЕЙСТВО ЛЮТОВИ

АНДРЕЙ ЛЮТОВ, 30 г. (Иван Юруков) е по-младият син на Йордан (Кръстьо Лафазанов) и Славка (Силвия Лулчева) Лютови, брат на Спас (Руслан Мъйнов) и Яна (Мина Маркова). Той е красив, интелигентен и романтичен млад мъж за пример, не пие и не пуши, но е импулсивен и може да изпитва силни чувства. Работи като фотограф в списание в Австралия и се завръща в България за първи път след седем години, за да кумува на сватбата на брат си Спас. Обстоятелствата го принуждават да остане у дома повече, отколкото е планирал. Анрей се влюбва в най-неподходящата според семейството му жена, но може ли някой да повлияе на чувствата му?

СЛАВКА ЛЮТОВА – СЛАВЕЯ, 49г. (Силвия Лулчева) e главата на семейство Лютови, сериозна и властна бизнесдама, собственик на хотел в Извор. Тя е красива жена, със скъпи и модерни дрехи, която има непреклонно мнение по всички въпроси, особено за съседите Чеканови, които ненавижда. Славка обожава мъжа си Йордан (Кръстьо Лафазанов), но не спира да го критикува за това, че не е достатъчно амбициозен и напорист. Към децата си Андрей (Иван Юруков), Спас (Руслан Мъйнов) и Яна (Мина Маркова) е взискателна и се опитва да се наложи във всичко, което правят, но ще срещне отпор…

ЙОРДАН ЛЮТОВ, 52г. (Кръстьо Лафазанов) е вторият човек в семейство Лютови, съпруг на властната Славка Лютова (Силвия Лулчева). Той е благ, спретнат и малко старомоден добряк, със златни ръце и златно сърце. Гордее се много с  трите си деца Андрей (Иван Юруков), Спас (Руслан Мъйнов) и Яна (Мина Маркова). С жена му се обичат силно, въпреки постоянните кавги и критики на Славка. Йордан обаче разкрива неподозирани качества и ентусиазъм, които могат да го отведат дори към върховете на властта…

СПАС ЛЮТОВ, 31 г. (Руслан Мъйнов) е големият син на Йордан (Кръстьо Лафазанов) и Славка (Силвия Лулчева) Лютови, брат на Андрей (Иван Юруков) и Яна (Мина Маркова). Той е ведър добряк, малко наивен, нерешителен и доста зависим от властната си майка. Спас е лекарят на Извор, известен с нетрадиционните си медицински похвати. Жени се за пищната красавица Йовка (Ева Тепавичарова), но истинската му страст е насочена към иманярството… Целта на живота му е да намери заровено имане и да забогатее бързо, за да си живее безгрижно.

ЯНА ЛЮТОВА, 13 г. (Мина Маркова) е дъщерята на Йордан (Кръстьо Лафазанов) и Славка (Силвия Лулчева) Лютови, сестра на Андрей (Иван Юруков) и Спас (Руслан Мъйнов). Тя е красиво момиченце, което се облича в стила на актуалните певици от музикалните канали и мечтае за кариера в Холивуд. Умна и любознателна, тя вижда всичко и не го крие от никого. Нейната бърбивост постоянно я забърква в интригите на големите в семейството.

ЙОВКА ЛЮТОВА, 28 г. (Ева Тепавичарова) е съпругата на Спас Лютов (Руслан Мъйнов). Тя e пищна и сочна красавица, с естествено руса коса, родена за грях. Жени се за Спас, за да улесни живота си, но не подозира какво я очаква от свекърва й Славка (Силвия Лулчева). Йовка е положителен и добър човек, но е зависима от хорското одобрение. Отчаяно търси вниманието и ласките на съпруга си и ако не го получи, може да отклони погледа си другаде…

СЕМЕЙСТВО ЧЕКАНОВИ

МАРИЯ ЧЕКАНОВА, 22 г. (Виолета Марковска) e дъщерята на Рангел (Любо Нейков) и Гълъбина (Албена Павлова) Чеканови. Тя е красива, умна и любопитна и е любимката на баща си, както и на дядо си Радул (Васил Банов), който я води със себе си, докато обикаля да търси заровено имане. Занимава се с история и изследва региона на Извор. Сгодена е за Димо Цеков (Иван Панайотов), син на собственика на кръчмата в Извор Пламен Цеков (Христо Гърбов), в когото вижда сигурността, която й е нужна, за да е щастлива. Мария е романтична и замечтана натура, обича да чете книги. Влюбва се неочаквано и много силно, но ще има ли смелост да послуша сърцето си, или ще остане вярна на разума?

РАНГЕЛ ЧЕКАНОВ, 47 г. (Любо Нейков) e човекът на властта – кметът на Извор. Той е алчен, корумпиран и нетолерантен, но изключително грижовен и отговорен към семейството си, което обожава, но командва безкомпромисно. Ходи винаги с костюм и вратовръзка. Женен е за Гълъбина (Албена Чеканова). Отнася се с уважение към родителите си баба Марийка (Стоянка Мутафова) и дядо Радул (Васил Банов) и се стреми да възпитава по същия начин и децата си Мария (Виолета Марковска) и Радко (Васил Драганов). Сега Рангел се готви за най-големия удар в живота си. С помощта на кръчмаря Пламен (Христо Гърбов) и брат му Константин (Христо Гърбов), кметът Чеканов смята да влезе в големия бизнес, а защо не и голямата политика…

ГЪЛЪБИНА ЧЕКАНОВА, 45г. (Албена Павлова) е съпругата на кмета Рангел Чеканов (Любо Нейков). Мила и смирена жена, която най-добре умее да готви и да клюкарства. Основната й цел е да спечели одобрението на вечно критикуващия я съпруг. За Гълъбина семейството е всичко. Тя обожава децата си Мария (Виолета Марковска) и Радко (Васил Драганов) и прави всичко възможно, за да преуспеят в живота. Една любовна история от миналото й може да наруши идеалната хармония в семейството…

РАДКО ЧЕКАНОВ, 25 г. (Васил Драганов) е синът на Рангел (Любо Нейков) и Гълъбина (Албена Павлова) Чеканови. Той е пълна противоположност на сестра си Мария (Виолета Марковска) –  леко глуповат, но обсебен от амбицията да се докаже пред баща си. Радко е шофьорът на маршрутката в Извор, но рядко спазва разписанието и на всичкото отгоре кара много зле. Най-често намира утеха в кръчмата на Пацо (Христо Гърбов). Мечтата му е да забогатее изведнъж, да седне на кметския стол на баща си и да се ожени за фолк певица, затова е силно привлечен от идеята да намери заровеното имане, за което всички в Извор говорят.

МАРИЙКА ЧЕКАНОВА – БАБА МАРИЙКА, 70 г. (Стоянка Мутафова) е майката на кмета Рангел Чеканов (Любо Нейков). Тя е в отлична форма и вижда и чува всичко важно, което се случва във фамилията. Добра, отзивчива и работлива, тя милее за доброто на Чеканови и е основен поддръжник на враждата с Лютови.

РАДУЛ ЧЕКАНОВ – ДЯДО РАДУЛ, 70г. (Васил Банов) е бившият кмет на Извор. Той е бащата на кмета Рангел Чеканов (Любо Нейков) и очевидно Рангел е наследил всички свои черти от стареца. Дядо Радул е суров и властен, с енергична за годините си походка. Търсенето на едно заровено имане осмисля последните години от живота му. Най-големият му страх е, че някой друг може да намери имането. А истинският му кошмар е, че този някой може да е от Лютови.

СЕМЕЙСТВО ЦЕКОВИ

ПЛАМЕН ЦЕКОВ, 51 г. (Христо Гърбов) е собственик на кръчмата в Извор. Хитрец, интригант и скъперник, в същото време той е грижовен и отдаден на сина си Димо Цеков (Иван Панайотов), когото е отгледал сам. Пацо е най-приближеният човек на Рангел Чеканов (Любо Нейков), като приятелството между двамата се крепи на взаимни интереси – все пак Пламен е брат близнак на Константин (Христо Гърбов) – преуспял бизнесмен от София. Освен всичко останало Пламен е романтик и мечтае за женска ласка и най-вече за ласките на една определена жена, която е омъжена за друг…

КОНСТАНТИН ЦЕКОВ, 51 г. (Христо Гърбов) е брат на Пламен Цеков (Христо Гърбов), собственик на кръчмата в Извор. За разлика от брат си Константин е преуспял софиянец, горд притежател на кредитна карта с изпрани пари, с нов Мерцедес и неизбежната силиконова красавица до него – човек на живота от всяка гледна точка. Най-заинтересован от парите на Константин е Рангел Чеканов (Любо Нейков), който вижда в тях шанс да влезе в голямата политика…

Константин се срамува от селския си произход и винаги минава набързо през Извор, но всяко негово посещение оставя отпечатък върху живота на Чеканови и Лютови.

ДИМО ЦЕКОВ, 28 г. (Иван Панайотов) е синът на кръчмаря Пламен Цеков (Христо Гърбов). Той е симпатичен младеж, който обича да планира всичко в живота си. Не случайно работи като счетоводител-секретар в кметството на Извор. Сгоден е за Мария Чеканова (Виолета Марковска), която обожава, но не по-малко ревнува. Приятел е на брата на Мария – Радко (Васил Драганов). Плановете на Димо за щастливо бъдеще с Мария и семейството й обаче са сериозно застрашени…

ДРУГИ

ОТЕЦ ГРИГОРИЙ – ГРИШАТА (Ненчо Илчев) е свещеникът на село Извор. Добронамерен и „над нещата”, в същото време той е лакомник и пияница. След като вижда навсякъдеоколо себе си далавери, решава сам да припечели нещо. С измама обявява селото за център на религиозен туризъм. Отец Григорий прекарва повече време в кръчмата, отколкото в църквата, защото според него Бог е навсякъде. За разлика от останалите жители на Извор, се разбира чудесно с всички. Подозрителен е единствено към новодошлия Андрей (Иван Юруков), който не пие.

Коментари (12)

Публикувано в на 22 март 2011 г.