Стиснати габровци разтвориха душите си пред Gipsy All Stars!

Gipsy All Stars подлудиха хиляди свои фенове в Габрово в събота вечерта

Препълненият площад пя и танцува в ритъма на Bamboleo, Baila Me и Djobi Djoba на финалния концерт по повод 150 годишнината на Габрово

Енергията на музикантите от фамилията Рейес зарази хората още при първите няколко акорда на четирите акустични китари и публиката се разлюля в ритмични танци под звуците на румба и фламенко.

Хората се насладиха на перфектното музикално изпълнение и на омагьосващия глас на легендарния фламенко певец Памбо. Истински взрив от аплодисменти посрещна и атрактивната танцьорка Мария Пилар и нейното виртуозно изпълнение на традиционни фламенко танци. На сцената към групата на бас китарата се присъедини и един от най-известните млади български студийни музиканти, Юрий Божинов, който замести оригиналния член на групата, не успял да дойде в България поради лични ангажименти. След концерта музикантите от Gipsy All Stars се изредиха да поздравяват и да благодарят на Юрий, който според тях не просто е изключителен музикант, но и така естествено е влязъл в хармония със стила на групата, сякаш свири с тях от години.

Спектакълът завърши с грандиозно пиротехническо шоу, след което музикантите от Gipsy All Stars съвсем спонтанно решиха да се върнат на сцената, за да зарадват почитателите си с още 2 изпълнения. „Вие сте прекрасни и на нас просто не ни се слиза от сцената. Надяваме се да дойдем отново в България съвсем скоро, защото просто сме влюбени във вашата страна“ с тази реплика те се разделиха с развълнуваната публика.

Преди Gipsy All Stars на сцената излезе Миро, който взриви публиката както с изпълненията на най-популярните си песни „Губя контрол, когато“, „Убиваме с любов“, „Август е септември“, така и със съвсем новия ремикс на песента му за Евровизия 2010 „Ангел си ти“, за първи път изпълнена пред публика на английски език.

Няколко часа преди концерта си атрактивните музиканти дадоха прес конференция в кметството на град Габрово по покана на заместник кмета Николай Сираков

Световноизвестните изпълнители от Gipsy All Stars обявиха, че пристигат за втори път в България след незабравимото си изпълнение в София, в Зала 1 на НДК преди 2 години. Те споделиха пред журналистите, че българската публика е изключително емоционална и те са запазили много силни спомени от начина, по който тя ги е приела. Затова, когато дошла поканата за юбилея на град Габрово, те приели моментално и с голямо удоволствие.

Един от лидерите във формацията, прочутият фламенко изпълнител Памбо Рейес каза: „За нас е много важно публиката да танцува по време на концертите ни. Ние не излизаме на сцената с предварително подредени песни, а следим настроението на хората, за да можем да отговорим на техните очаквания..“

Снимки: Kris Petkov / CASE

Коментари (0)

Публикувано в на 17 май 2010 г.