Стефан Вълдобрев с хит за „Хеликоптер“ с хелий – чуй сега с онлайн видео и снимки

Стефан Вълдобрев с хит за „Хеликоптер“ с хелий – чуй сега

 “ХЕЛИКОПТЕР” на  Вълдобрев  излита  в  радиоефира

Слушай хита онлайн

След успешната серия от концерти, с които отбелязаха събирането  в оригиналния си състав,  Стефан Вълдобрев и „Обичайните заподозрени“ пускат в радиоефира чисто новия си сингъл,  озаглавен “Хеликоптер”.

Песента е в типичния за Стефан позитивен стил с китарно звучене и задължителната порция оригинален  текст.

“Разглеждах старите си бележници с идеи и попаднах на един стих отпреди 5-6 години , който ми се стори любопитен: „Щом те видя  ставам  хелий. Хеликоптер. Лек балон, напълнен с хелий.“ Около тази игра на думи построих всичко останало.” – разказва авторът.

Записите и смесването се осъществяват в четири различни студия и отнемат месец. Работата тече гладко, тъй като песента вече е проверена пред публика. Това е първата песен в историята на групата, която те представят директно на концерт,  преди  да е  записана и въртяна в медиите.

Реакцията от живите изпълнения показва, че “Хеликоптер” има всички шансове да се нареди до предишните хитове на Вълдобрев: „Рай“, „Към“, „Едно“, „Фойерверк“, „Бряг с цвят най-зелен“, „Силикон“, „Пропаганда“, „Аз ли съм или не съм“, „Хромозоми“, „Вълк“, „Обичам те, мила“.

За „Обичайните заподозрени“ се задават месеци на пълни обороти –  концерти в София през юли и август, в Пловдив през септември и Национално клубно турне  през ноември. Междувременно Стефан, Иван Лечев, Стоян Янкулов, Еко и Мирослав Иванов подготвят и доста нови парчета, които да влязат в следващия им албум.

И въпреки че в  киното и театъра за Вълдобрев предстоят изключително интересни проекти – новият филм на Стефан Командарев “Съдилището”, участие в ТВ сериал, репетиции в Театър 199 в новата пиеса на Яна Борисова, той самият се наслаждава на връщането си на музикалната сцена и казва с усмивка: “Лятото съм изцяло в рокендрола, друго не ме вълнува. Имам да наваксвам десет години “почивка”.

Коментари (0)

Публикувано в на 3 юли 2012 г.