Счупена ръка променя сценария на „Малки жени“

Фулия Зенгинер си счупи ръката на снимачната площадка на „Малки жени“

Колежката й от сериала – Елит Ишджан, получи годишната наградата за най-добър изгряващ талант на турската филмова студия „Йешилчам”

Актрисата Фулия Зенгинер, позната на българските зрители като Йелиз от излъчвания по „Нова телевизия” сериал „Малки жени„, си счупи ръката на снимачната площадка на филма. Фулия изпълнява ролята на Еда в „Семеен сарай“, който върви по „Диема фемили”.

В сцена от поредния епизод на филма, който продължава с голям успех да се излъчва от турския телевизионен канал Стар ТВ, Фулия бягала от поредната опасност в гората в истанбулския квартал Бейкоз, спънала се и паднала. Изпитала силна болка и първа помощ й оказали хората от екипа, а след това била откарана в болница, където било установено, че дясната й ръка е счупена.

Ръката на Фулия е гипсирана и така ще остане най-малко три седмици.

Това вероятно ще наложи промени в сценария

както стана миналата година, когато партньорката й в „Малки жениХанде Сорал катастрофира с колата си на връщане от снимки и счупи ребро. Тогава сценаристите накараха героинята и Арми да падне с колело и снимките продължиха и по време на възстановяването й.

В последно време Фулия идва на снимачната площадка на „Малки жени“ с малкото си кученце, което е в напреднала възраст – на 14 години и тя не го изпуска от ръцете си.

Пред турско списание тя разказва, че когато гледа сцените, в които играе, й се разтуптява сърцето, а след това започва да си намира грешки и често се ядосва на себе си. Тогава започва да чете форумите в интернет и се успокоява от добрите думи за играта й на почитателите си. Обратно, повечето хора не одобряват героинята й Йелиз и много я критикуват.

„И аз не одобрявам напълно Йелиз, но винаги се мъча да намеря причините, по които тя постъпва така”, казва актрисата. Тя се радва, че

зрителите не пренасят към нея чувствата си към героинята й

Йелиз е тинейджър, затова се държи така, почти във всеки дом има по една Йелиз, казва в защита на героинята си Фулия.

Колежката й в „Малки жени“  – Билге, не се насити на награди, пишат турските медии по повод новия приз, който получи 16-годишното златно момиче на турското кино Елит Ишджан, която продължава да играе и в сериала „Малки жени„.

Елит получи годишната наградата за най-добър изгряващ талант на турската филмова студия Йешилчам за ролята си във филма „Има живот“ на режисьора Реха Ердем. Това е трета голяма награда за младата актриса, която напоследък турските зрители гледат в новия филм за Ататюрк като партньорка на големите турски актьори Халит Ергенч (Онур от „1001 нощ“)  и Текин Четиндор (бащата на Аси в „Гордата Аси“).

В интервю за турските медии по повод новата си награда Елит казва, че е научила много от опитните актьори, с които си партнира, а на режисьора Реха Ердем, коята я откри за киното още на дванадесет години, е готова да носи чай на снимачната площадка.

Засега Елит ходи на училище, а за да подобри актьорската си игра гледа много филми и чете книги. Мечтата й е да стане световна звезда, да работи с различни режисьори и да направи големи неща в Турция. След това би искала да се занимава с режисура. „Когато бях малка направих един кратък филм и ми хареса, а след като се запознах с Реха Ердем, вече много искам да стана режисьор”, казва Елит. Тя иска, като Ердем, да учи актьорско майсторство във Франция.

Елит смята, че трудно би се справила с комедийна роля

въпреки че много иска да опита. Досега ролите й винаги са били трагични. „От най-малкото нещо се разсмивам и сигурно няма да успея да остана сериозна в комедийна ситуация”, казва тя.

Елит не винаги е искала да стане актриса. Като била малка мечтата й била първо да стане танцьорка, а след това ветеринарен лекар.

Когато се съгласила да играе в „Малки жени„, не подозирала, че заради големия си успех сериалът ще продължи толкова дълго: „Тогава не знаех нищо за сериалите. Не знаех дори какво е рейтинг. Работата в сериала е много напрегната, има стрес, но аз се радвам, че „Малки жени“ е толкова харесван и продължава толкова дълго”.

Коментари (7)

Публикувано в на 17 май 2010 г.