Стартира bTV HD и нова графична опаковка на телевизията

bTV – с обновена визия и в HD качество от 7 октомври!

На 7 октомври 2012 г., със старта на централната си новинарска емисия в 19.00 часа bTV ще се появи в ефир с обновена визуална идентичност.

Концепцията на новата опаковка е разработена изцяло от творческия екип на bTV, а основните й елементи са заснети с най-новото поколение технологии – камера RED Scarlet и HDRI дигитална камера, която снима на кино резолюция 4К, използвана при продукцията на игрални филми.

В обновената опаковка на bTV са включени и кадри на планетата, предоставени от НАСА.

Паралелно със старта на новата визия на bTV започва и излъчването на програмата на медията в HD качество. От 7 октомври всички зрители, чиито телевизионни приемници позволяват гледане в HD, могат да се наслаждават на по-добро качество на картината и звука на любимите си български сериали, новини и предавания. Каналът bTV HD ще се разпространява в мрежите на кабелните, сателитните и IPTV оператори.

„bTV се стреми да внедрява най-модерната и висококачествена телевизионна техника, именно затова подменихме оборудването в ефирните апаратни и студийните комплекси. Това позволява голяма част от предаванията на медията да преминат към HD, вкл. bTV Новините, „Тази сутрин“, „Шоуто на Слави“, „Преди обед“, „Тази събота“, „Тази неделя“, „bTV Репортерите“ и др. Феновете на българското кино също ще могат да се наслаждават на любимите си сериали „Столичани в повече”, „Домашен арест”, „Седем часа разлика” и новата продукция „Къде е Маги?” в HD качество”, коментира Петър Димитров, Технически директор в bTV Media Group.

Коментари (0)

Публикувано в на 4 октомври 2012 г.