Starbucks е обвинен в повече от 200 трудови нарушения в жалба на NLRB

Работниците на Starbucks реагират, когато говорят с медиите след синдикалния референдум на 9 декември 2021 г. в Бъфало, Ню Йорк.

Линдзи Титорио | Ройтерс

Регионалният директор на Националния съвет по трудови отношения в Бъфало, Ню Йорк, в петък подаде жалба, обвинявайки Starbucks в 29 обвинения за нелоялна трудова практика, включително повече от 200 нарушения на Националния закон за трудовите отношения.

Жалбата произтича от искове, отправени от Starbucks Workers United срещу компанията в Бъфало, която стартира профсъюзни усилия през август.

В жалба, разгледана от CNBC, Starbucks твърди, че NLRB се намесва, ограничава и принуждава служители, които желаят да се обединят по различни начини. Според регионалния офис на Федерацията на независимите организации, компанията за кафе е заплашвала и сплашвала работниците, като затваряла магазини в района, намалявала компенсациите на работниците, налагала политики срещу синдикалните поддръжници, извършвала наблюдение и други предполагаеми престъпни дейности, като уволнение на работници. .

В жалбата се твърди също, че високопоставени служители на Starbucks са посещавали Бъфало „безпрецедентно и многократно“ и са провеждали антипрофсъюзни митинги, като лидерите, включително главният изпълнителен директор Хауърд Шулц, обещават, че обезщетенията ще се увеличат, ако работниците не се организират. Биволът е в центъра на синдикалното движение. Има първия магазин в града Гласувайте за при организирането През декември и предизвика движение, което се разпространи в цялата страна.

„Жалбата, подадена от регионалния директор на NLRB в Бъфало, съдържа значителни проблеми“, каза говорителят на Starbucks Реджи Борхес в изявление за CNBC. „Старбъкс обаче не е признал, че исковете са валидни и освобождаването на жалбата не е определено от NLRB. Това е началото на съдебен процес, който ще позволи на двете страни да чуят и представят доказателства. Вярваме, че твърденията са фалшиво.

READ  Джон Уол се съгласява да купи сделката с Rockets; Clippers имат възможност да се запишат за All-Star 5 пъти в безплатната агенция

От началото на движението миналата година, повече от 50 магазина на Starbucks гласуваха за организиране с Workers United, а 250 души в цялата страна подадоха петиция за гласуване. Най-малко петима души са гласували да не се организират. Starbucks има близо 9 000 места в цялата страна.

Жалбата от регионалния офис на NLRB включваше няколкомесечни обвинения, отправени от синдиката срещу компанията. Starbucks ще получи шанс да отговори на обвиненията.

За да отговори на обвиненията, генералният съветник на NLRB настоява за повторно наемане на работници и среща с изпълнителния вицепрезидент на Starbucks в Северна Америка Шулц или Росен Уилямс, служители, синдикати и представители на правителството. На срещата, на която ще бъде записано и разпространено видеото, длъжностно лице ще прочете съобщението относно правата на служителите.

„Старбъкс казва, че не е имало разпадане на профсъюзите в бивола. Днес NLRP поставя рекорд. „Старбъкс трябва да бъде държан отговорен за мините за аварии на профсъюзите, които принудиха работниците да се борят за правото си да се организират. Тази жалба напълно разобличава фасадата на Starbucks като „прогресивна компания“ и разкрива реалността на войната срещу профсъюзите на Хауърд Шулц.“

Starbucks не отговори веднага на искане за коментар.

Шулц, който изпълнява третия си мандат като главен изпълнителен директор на Starbucks, е бил ярък противник на синдикализирането в миналото. Компанията наскоро обяви инвестиции в заплащане и обучение на работниците, но каза, че тези обезщетения не могат автоматично да отиват в синдикалните магазини. Без да се пазарим отделно.

„Профсъюзното споразумение не е дори близо до това, което Starbucks предлага“, каза Шулц пред анализаторите по време на конферентния разговор за приходите на компанията във вторник.

READ  Цените на газа в САЩ падат под 4 долара за галон, казва AAA

Синдикалният стремеж на баристите беше най-очевиден, когато Белият дом забавлява лидерите от организирането на кампании в други компании като Starbucks и Amazon в четвъртък. Starbucks написа писмо до Белия дом с молба за собствено назначаване, като нарече събитието „дълбока загриженост“. Съюзниците са против членството в съюза.

Starbucks Workers United подаде повече от 100 обвинения за нелоялна трудова практика срещу Starbucks. В замяна на това компанията е подала две петиции срещу синдиката. Работнически съюз на Starbucks Неотдавнашната победа идва, след като служители на NLRB заведоха дело във федералния съд Принуждаване на работници активисти, които твърдят, че са били уволнени поради синдикална кампания за връщане на компанията.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.