„Стар Трек VI: неоткрита страна“ – златна премиера по AXN Sci-Fi!

ПРЕМИЕРА – 17 октомври, неделя от 18:00
СТАР ТРЕК VІ: НЕОТКРИТА СТРАНА (Star Trek VI: The Undiscovered Country)
приключенска научна фантастика, САЩ, 1991
реж. Никълъс Мейър
с Уилям Шатнър, Ленърд Нимой, Дефорест Кели, Джеймс Дуън, Ким Катрал, Кристофър Плъмър, Дейвид Уорнър, Иман, Крисчън Слейтър

Организирана е мирна конференция между Федерацията на планетите и проблемните клингони. Клингоните се надяват тайно да придобият контрол над ситуацията, след като предизвикат произшествие на една от своите луни. Техен говорител е наглед разкаялият се генерал Чанг (Кристофър Плъмър).

Всички преговори внезапно са прекратени, когато един от корабите на клингонците е нападнат. Обвинени в престъплението са кап. Кърк (Уилям Шатнър) и д-р Маккой (Дефорест Кели). Докато тече процесът срещу тях, г-н Спок (Ленърд Нимой) и лейт. Валерис (Ким Катрал) се опитват да разобличат истинските виновници.

Награда на Академията за научнофантастични, фентъзи и филми на ужасите за най-добър научнофантастичен филм; 2 номинации за “Оскар” ’91 – за грим и монтаж на звукови ефекти; 4 номинации от Академията за научнофантастични, фентъзи и филми на ужасите – за поддържаща актриса на Ким Катрал, сценарий, костюми и грим.

Коментари (0)

Публикувано в на 11 октомври 2010 г.