Средновековните мъртъвци се надигат от гробовете си!

Премиери през м. май по Viasat History

Превключете на Viasat History за ексклузивната премиера на “Средновековните мъртъвци”. Съчетаването на завладяващи разкази с археологични находки показва истините за живота през Средновековието чрез изследване на останки от скелети, дълбоко заровени в земята. За разкриването на още загадки следвайте археолозите в “Краят на пътешествието ” , за да узнаете има ли исторически истини в Исландските саги. Само легенди ли са те или историческите доказателства и артефакти ги осветяват като реални събития? Не бива да изпускате и сериала “Черни операции ”, разказващ за най-драматичните военни операции в най-близката история на света.

Средновековните мъртъвци
Ексклузивна премиера за Европа от 28-и май до 2-и юли по Viasat History

Ако мъртвите от Средновековието можеха да разговарят с нас, какво ли биха ни казали? Несъмнено биха разказали невероятни истории за езически ритуали, за чума и за жестоката земя, в която обикновените хора са се мъчели да оцеляват. Днес, векове след като живелите тогава са били погребани, средновековните мъртъвци се надигат от гробовете си в тази документална поредица, която представя истински случки за живота през Средновековието, изследвайки скелетни останки, погребани дълбоко под земята. Съчетавайки исторически художествени възстановки на въздействащи истории с археологически познания, „Средновековните мъртъвци” отвежда зрителите далеч в онази епоха на уникално опознавателно пътуване.

Още за премиерата:

Следи от всекидневния живот на отминали епохи все още могат да бъдат открити и това са не само артефактите, оцелели през времето, но и човешки останки. Стотици и хиляди са скелетите, намиращи се под земята, по която стъпваме! За да разберем какъв е бил животът преди много години, трябва да се вслушаме в мъртвите, само те могат да ни разкрият най-мрачните тайни от света на Средновековието. Новите и неизлъчвани досега серии Средновековните мъртъвци ще ви потопят по-дълбоко в света на Средните векове и ще ви доближат до скритите му тайни.

Костите на мъртвите от Средните векове лежат заровени само на метри под земята. Скелетите им са безмълвни свидетели на отдавна изчезнал свят, отминалите епохи са заглушили гласовете им. С тях са заровени и стотици тайни, чакащи да излязат наяве. В гробовете са закодирани безброй загадки, безкрайни приказки чакат да бъдат чути. Под калта и затрупаните останки на вековете се крият сюжети, които смразяват кръвта или карат сърцето учестено да бие.

Някои от тия средновековни погребения са всъщност сцени на престъпления, които в днешно време биха били оградени с лента „Полиция“ и претърсвани за улики, които да докажат вината на извършителя. А други погребения могат да предизвикат поглед в непознатото и с ореола на някоя неизвестна истина да насочат мисълта към забравени събития, променили хода на историята.

Ако мъртъвците от Средновековието можеха да говорят, какво щяха да ни кажат? Биха разкрили невероятни истории за езически ритуали и лъжемагьосници, за епидемии и чуми, за земи, в които владее жестокост, а обикновените хора се борят единствено да оцелеят. Биха ни разказали за епоха, описана в безброй творби за отдадени на дълга си рицари, бледи и непорочни девици, величествени замъци, но в действителност – една епоха на жадни за власт барони, безмилостни феодални господари, двулични закони, безсрамни шарлатани, религиозен фанатизъм и ужасяващи извращения на членовете на клира – от обикновения свещеник до висшия сановник.

Изненадващата новина е, че мъртвите от Средновековието могат да говорят и ние ще чуем техните гласове отчетливо и силно! Въоръжени с последния вик на технологията и с помощта на водещи експерти в материята, ще разгадаем престъпления, загадки и тайни – и не без съдействието на тези, които някога са били от кръв и плът.

Днес, векове след като са били погребани, средновековните мъртви ще се надигнат от гробовете. Разровете костите им и чуйте гласовете от отвъдното да ви говорят!

Краят на пътешествието
Ексклузивна премиера
Премиера: от 14-и до 28-и май по Viasat History

Чрез мненията на специалистите и множество исторически артефакти сериите имат за цел да осветлят древната исландска история по обогатяващ с информация и увлекателен начин. До днес историческите доказателства на митовете не се ползват със силно доверие. Но дали наистина сагите казват истината за едно древно минало?

Черни операции
Премиера: от 20-и май до 24-и юни по Viasat History

В някои случаи просто няма избор. Независимо дали са терористи фанатици или безжалостни врагове, понякога единственото решение е да се отвърне на насилието с насилие и да се убият виновните за предизвикания хаос. В такива моменти на помощ са повиквани звена на специалните сили. Някои от тях са световноизвестни – като САС – Специалната авиационна служба, или „тюлените” на ВМС. Други оперират по-скоро в сенките – например индийските Черни котки или руската Група „Алфа”. При всички положения обаче работата им е високорискова. Ако мисия на специалните сили се провали, може да се стигне до голям брой невинни жертви и сериозни политически последици. Тази документална поредица представя механизма на действие на различни елитни отряди, изпълняващи така наречените „черни операции”, и разкрива подробности „зад кулисите” за някои от най-драматичните военни действия в последните години. Отделните епизоди включват реалистични художествени възстановки на събития, разкази на хора, свързани по един или друг начин със случилото се, както и архивни кадри, пиротехнически способи и компютърна графика, за да представят в детайл съответните планове за атака. Не пропускайте изпълнените с екшън истории – между които тези за обсадата на театъра в Москва, битката срещу терористите, нападнали хотел „Тадж Махал Палас” в Мумбай, и, разбира се, убийството на Бен Баден.

Войната свърши!
През целия ден на 4-и и 5-и май!

Viasat History отбелязва Деня на победата през Втората световна война, когато Съюзниците приемат безусловната капитулация на нацистка Германия, чрез документални разкази за високата цена, платена за края на войната в Европа.

* Втората световна война в цвят
* Пилоти на бомбардировачи
* Ловци на митове
* Нюрнберг
* Катюшка: една обикновена жена в голяма война
* Децата на Сталинград
* Прохоровка: опитомяването на тигъра

Коментари (0)

Публикувано в на 4 май 2013 г.