Спортакус от „Мързелград“ гостува в ТВ7 и те чака в Сердика център!

Любимецът на децата Спортакус гост на Марк О’Селски

Седмицата в „На инат” ще започне с любимеца на децата по целия свят Магнус Шевинг, познат най-вече като Спортакус от „Мързелград”.

Още в първия ден от престоя си в България, Магнус ще гостува на любимеца на възрастните Марк О’Селски и ще му разкаже как от един бас можеш да станеш двукратен европейски шампион. Зрителите ще разберат къде малчуганите ще могат да видят Спортакус на живо, а самият той ще сподели защо е посветил живота си на това да учи най-малките как да живеят и да се хранят здравословно.

Харесва ли му България, различни ли са децата по света и какво е да си дядо на 45 – това ще разберете в понеделник, 11 октомври от 22 ч.само в „На инат” по ТВ7!

Звездата на хитовия детски сериал „Мързелград” идва на специално посещение в България по инициатива на Про Филмс и ТВ7  и със специалното съдействие на Сердика Център

Срещата на Магнус Шевинг с българските му фенове ще се състои на 12-ти октомври от 18.30 ч. в Сердика Център. По време на събитието децата ще имат възможност да се забавляват с любимия си герой, да пеят любимите си песнички, да танцуват и да вземат автограф.

Спортакус е супергерой, призван да помага на всяко дете в Мързелград, което изпадне в беда. Благодарение на атлетичността му за него няма непостижими цели и провалени задачи, а своята форма той поддържа с много спортуване и със силата на „спортните бонбони” – плодове и зеленчуци. Всички го обичат и му се възхищават и всички деца искат да бъдат като него. Друг основен герой в сериала е и малката Стефани (в ролята – Джулиана Роз Мариело, носителка на награда „Еми”). Стефани и Спортакус учат зрителите кои храни са полезни, как да се забавляват, играят и спортуват.

Магнус Шевинг е носител на огромен брой медали и двукратен европейски шампион по спортна гимнастика, който след оттеглянето си от активния спорт посвещава себе си на мисията да мотивира децата за здравословен начин на живот. През 1992 година той основава компанията LazyTown и започва да издава книжки за деца, а през 1995 пише книга за Мързелград. Едноименните серии се появяват 9 години по-късно през лятото на 2004 г.

Магнус Шевинг е и режисьор на сериала. Неговото посещение е специално по повод излизането на официалното списание Мързелград у нас и старта на ефирното излъчване на сериала по ТВ 7.

Марката „LazyTown” е позната в над 500 милиона домакинства по света. В момента шоуто се излъчва в 128 страни и продължава да бъде между петте най-популярни телевизионни програми за деца.

ПРО ФИЛМС започва да издава официалното списание за България и то ще бъде на пазара в края на месец октомври.

От края на месец септември сериалът стартира излъчването си по националната ефирна телевизия ТВ7 и може да се гледа всяка събота и неделя с начален час 7.40.

От откриването през м. март т.г. до сега, Сердика Център постепенно се налага като място с изключително динамичен социален живот.“За нас е чест, че Спортакус избра Сердика Център за своя единствена спирка в България“, заявяви г-н Кехайов, управител на мола.

Коментари (5)

Публикувано в на 11 октомври 2010 г.