Сочи 2014 стартира с БНТ HD и списание БНТ Спорт Digi

БНТ пуска спортно списание и HD канал за Сочи 2014

Телевизията  представя програмата си за зимните олимпийски игри в събота

В навечерието на зимните олимпийски игри в Сочи Българската национална телевизия започва да издава спортно списание – БНТ Спорт Digi.  Пилотното издание ще бъде представено пред медиите и партньорите на телевизията тази събота /18 януари/ в Руския културно-информационен център в София. От 14:50 часа зрителите ще могат да наблюдават пряко по БНТ1 събитието, на което ще бъде представена и пълната програма за зимните олимпийски игри. Гости ще бъдат министърът на младежта и спорта Мариана Георгиева, генералният секретар на БОК Белчо Горанов, български спортисти сред които първият медалист от Олимпийски игри – Иван Лебанов, българската олимпийска шампионка от зимни игри – Екатерина Дафовска, журналисти.

Луксозното 32-странично издание на списанието съдържа пълна информация за предаванията и състезанията, които ще се излъчват по БНТ1, БНТ2 и БНТ HD. В него има още интервюта с олимпийската ни шампионка Екатерина Дафовска и Александра Жекова – шампионка по сноуборд.

Според главния продуцент на направление „Спорт” Методи Манченко, БНТ Спорт Digi ще даде на зрителите най-пълната и подробна програма на излъчванията от олимпиадата от 7 до 23 февруари на новия HD канал и ще привлече нови приятели на спорта.

Чрез трите си канала БНТ1, БНТ2 и БНТ HD, националната телевизия ще има пълно покритие с над 250 часа телевизионна продукция на всичко, което ще се случи в Сочи. Приоритет ще бъде отразяването на българите. Затова 13-те журналисти на БНТ ще имат коментаторски позиции на Олимпийския парк за сноуборд „Роза Хутор”, на стадиона за ски бягане и биатлон „Лаура”, на ски шанците Руские Горки, на финала на пистите на скиорите алпийци, както и на стадион „Фишт” за церемониите по откриване и закриване.

В събота ще бъде разбулена и една добре пазена тайна – името на големия спортист и медалист от олимпийски игри, който влиза в ролята на водещ на предаването “Днес на игрите с ….”, което ще се излъчва от студийния комплекс на БНТ в Олимпийския парк.

Още на 6 февруари започва излъчването на най-голямото спортно събитие, а на 7 февруари /събота/ е откриването, на което са потвърдили присъствие 33 –ма държавни глави, включително и българска държавна делегация.

Коментари (0)

Публикувано в на 17 януари 2014 г.