Софиянски разкритикува ГЕРБ от А до Я при Коритаров (ВИДЕО)

Стефан Софиянски: Как се строи газопровод между две държави, които не произвеждат газ?

Сряда в студиото на „Свободна зона” по ТВ+ гост бе бившият министър-председател и лидер на ССД Стефан Софиянски. Разговорът на Георги Коритаров с него започна във връзка с разигралите се сцени в парламента около внасянето на вот на недоверие към правителството заради здравеопазването. Софиянски коментира, че проблемите със здравеопазването тръгнали от правителството на Сергей Станишев, а вотът на недоверие бил с цел провокиране на дебат по темата.

„В момента имаме най-страхливото правителство, което няма ясно виждане какво да прави. Имаме слаб министър-председател, избра слаб екип, а самият той няма познания да поведе реформа. Опря се на много слаб финансов министър с липса на базисни икономически познания“, коментира управлението Софиянски.

Разбира се, водещият на „Свободна зона” по ТВ+ Георги Коритаров потърси мнението на Софиянски по отношение на визитата на турския министър-председател Ердоган в България.

С нескрит смях бившият министър-председател коментира изграждането на свързващата между България и Турция връзка, която ще стане част от газопровода „Набуко“.

„Сериозно ли ви звучи между две страни, които нямат газ, да се строи газопровод? Такъв газопровод има смисъл, ако е свързан с руския газ. Тогава България доставя газ за Турция, но преди това трябва да осигурим алтернативни доставки и едва, ако има възможност за транзит, страната да предприеме подобно нещо.“

Софиянски подкрепя кандидатурата на Турция за ЕС и увери Коритаров, че има много аргументи за това.

Абосолютно против членството на турската ни съседка в ЕС, обаче, се обяви лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов, който бе втори гост в „Свободна зона” по ТВ+. Лидерът на воеводите бе категоричен, че партията му ще протестира, ако Народното събрание не се произнесе по подписката, внесена на 14.07.2010 г. за организиране на референдум по отношение на членството на Турция в ЕС.

Каракачанов също коментира посещението на Ердоган в България. Той определи поведението на турския премиер като такова на „турски султан”.

Най-интересното от цялото предаване:

Коментари (0)

Публикувано в на 8 октомври 2010 г.