София Владимирова нов председател на СЕМ

Журналистката София Владимирова бе избрана за председател на Съвета за електронни медии (СЕМ). Досега тя бе член на СЕМ, съобщават от медийния регулатор.

Кандидатурата на София Владимирова бе одобрена от четирима от членовете на съвета – общо пет на брой.

Досегашният председател Мария Стоянова не се кандидатира за председателското място. Тя остава член на регулатора. Стоянова бе номинация на доскорошния президент Росен Плевнелиев в регулатора.

София Владимирова е завършила „Телевизионна журналистика“ В СУ „Св. Климент Охридски“. Още като студентка започва работа в програма „Христо Ботев“ на БНР.

Над 10 години работи като репортер и сценарист в телевизионни предавания – „Сблъсък“, „10-те най“, „Мюзик айдъл“, „Рекламна пауза“ и др.

От септември 2009 г. до април 2010 г. оглавява Дирекция „Информация, връзки с обществеността и европейска комуникация“ в Министерство на външните работи. От април 2010 г. до юли 2013 г. е член на Съвета за електронни медии. Вторият си мандат като член на СЕМ от парламентарната квота започва от 27 април 2016 г. Номинацията е на ГЕРБ.

Очаква се следващите дни, под нейното председателство, Съветът за електронни медии да даде старт на дълго отлагания конкурс за генерален директор на Българската национална телевизия.

Коментари (0)

Публикувано в на 9 май 2017 г.