София приветства първия „Европейски Форум на Модата“

На 2,3 и 4 октомври в Гранд Хотел София се проведе първият у нас Европейски Форум на Модата.

Дизайнери и компании от Стария континент показаха новите си колекции за сезона есен-зима 2009/2010 в областта на официалните дрехи, булчински рокли, бельо, обувки и бижута.

Форумът беше организиран от сдружение „Феймъс“, със специалното съдействие на Reanault България като генерален спонсор, Vitaslim и винотека „Винтера“. Целта на събитието, което се провежда за първи път, бе не само да покаже новите модни тенденции, но и да спомогне за активизиране на контанктите между представители на модния бизнес в Европа и у нас.

В продължение на три вечери пред VIP публиката дефилираха „Мисис Вселена“ 2007 Елеонора Манчева (на снимката долу), „Мис България” 1999 Елена Ангелова, носителките на титлата „Мисис България“ за миналата година Милена Шаркова и Галина Недялкова, „Мисис България“ 2007 Катя Дунева. В ролята на модел влезе и поп звездата Стефан Илчев, който е лице на мъжката линия на Primo Emporio у нас. Водеща на събитието беше вице „Мисис Вселена“ 2007 Марияна Маринова.

Актуалното в луксозното бельо показа водещата в бранша марка Yamamay. Новото в елегантните облекла за ежедневието представи италианската марка Primo Emporio. Възхищение предизвикаха дамската и мъжка колекции официални обувки и ботуши на Cesare Paciotti.

Българските дизайнери бяха представени от модна къща Perlita с дизайнер Мариета Славчева и „Органдин“ с дизайнер Таня Мил.

Колекция бижута представи и белгийската RVL с дизайнер Валя Брадшоу. За първи път в България дебютира холандската марка за сватбени облекла ENZOANI , която се представи в компанията на вече познатите марки на испанския гигант Pronovias Fashion Group – My Lady и Maggie Sottero

Последната закриваща нощ на форума бе посветена на дизайнерката Фани Пападопулу и нейната модна къща Fanny Fashion, която вече 20 години е сред водещите в България. Авторското ревю на Фани Пападопулу включваше елегантни официални тоалети, рокли и костюми, както и нова линия палта. Шоуто закри топмоделът Галена Димова в пищна и царствена булчинска рокля (на снимката горе).

Коментари (1)

Публикувано в на 5 октомври 2009 г.