Sofia Live Club – подробна програма за месец ноември 2009 с онлайн видео и снимки

Sofia Live Club – подробна програма за месец ноември 2009

01.11.2009 – BERNARD GUYOT – 21.00ч.

Роден в Белгия  през 1972 г., Бернард Гуйо започва изучаване на саксофон и теория на музиката в Музикалната академия. Следват много години, изпълнени с труд и реализиране на идеи, както и достайни награди. Житейския си път, музикантът изминава, не само като музикант, а и като учител.
В момента неповторимият Бернард Гуйо се концентрира върху разработване на нови и интересни идеи като дует със Събин Тодоров.На 01.11.2009 на сцената на SOFIA LIVE CLUB, творецът ще представи събместния си проект с музикантите Събин Тодоров, Венцислав Благоев, Веселин Веселинов – ЕКО и Митко Димитров.

02.11.2009 – “ЦАРЕТЕ НА КОМЕДИЯТА” ТВ шоу, всяка седмица по НОВА ТВ – 18.00 и 20.00ч.

Ники Урумов, Владимир Каранфилов-Въргала, Филип Аврамов-Фицата и Георги Мамалев са четиримата основни актьори в предаването, следващо модела на stand-up comedy шоуто.

В него сам актьор на сцена разказва динамично навързани една след друга забавни истории, кратки шеги или смешни изречения.
Идеята на екипа на „Царете на комедията” е да се създаде усещане за кабаре, както е присъщо за известните чужди продукции на подобен тип предавания.За тази атмосфера помага и декора – червени завеси, маси за публиката, приглушено осветление.

03 – 04.11.2009 – DANIEL POWTER – 22.00ч.

Даниел Паутър е една от поп звездите на последното десетилетие. Като певец и автор на песните си , канадецът се изтрелва като ракета в топ класациите и се нарежда сред едни от най-успешните поп изпълнители за 2005. Парчето “ Bad day“ се превръща в най-слушаното в Европа. Днес, Даниел е на европейско турне с групата си и за първи път в България. Концертите са с цена на билетите 45 лв. /без места/.

05.11.2009 – ПЕТЪР САЛЧЕВ – 22.00ч.

За първи път на живо слушаме, някои от така популярните вече авторски композиции на Петър Салчев, като “ Несбъднат ”, “ Virtual ”, както и съвсем новите “ Can not be true “,         “ Neo bossa ”. Адаптирана към актуалното съвременно клубно звучене и представена в програмата  NEO BOSSA,  музиката на Петър Салчев звучи  отново стилно, оригинално и разбира се с категоричното усещане за присъствие на специално място на съвременната поп-джаз сцена.

06.11.2009 – GRAVITY CO + PHUTURE SHOCK – 23.00ч.

На предстоящия концерт музикантите от Gravity Co. ще представят най-новия сингъл „Pleasure”, както и част от вече утвърдените си хитове с нов аранжимент. Електро – поп проектът е подготвил и специална изненада за своите фенове – римейк на култовата    „Mr. No One”. Новата версия е озаглавена „Mr. Fix It” и е с по-динамично, клубно звучене.

На 6-ти ноември заедно с тях ще зарадват публиката и Phuture Shock ,с парчета от предстоящия си трети албум, който се очаква да бъде изцяло акустичен. С основното ядро в групата – Деси (вокали) и Фи (киборд и тромпет) на сцената в Sofia Live Club ще излязат Деян Драгиев – Даката (барабани), Боян Златков – Епето (бас) и Петко Дреников – Пеко (китара).

Сетовете на Gravity Co. и Phuture Shock ще бъдат съпроводени от впечатляваща мултимедия.

07.11.2009 ТОМА– 23.00ч.

Роден е на 24.05.1987 г. в Пазарджик. Средното си образование е завършил в математическата гимназия в родния град.Занимава се с музика от близо десет години. Виновник за страстта му към хевиметъла е баща му. Любимите  групи на младия изпълнител са „ Deep Purple”, „Whitesnake”, „Rainbow” и „Pantera”. Хобито му е да посещава концерти. Любимият му вокал е Звезди от Ахат. Иначе се стреми да подражава на Дейвид Ковърдейл. Сред българската публика, Тома стана известен след победата си във второто издание на „ Мюзик Айдъл ”, а парчето му „ Герой “ го тласна напред към нови приключения и успехи.

08.11.2009 – РЕЙДИ и „ИРЕ” – 21.00ч.

Новото  лице на латино културата в България Рейди Бризуела ще ни  представи автентична кубинска музика със своята група „ iRé “. Музика, която комбинира в себе си различни стилове – салса, ча-ча, румба… и събира хора от всички точки на света. Музика, с която ще се веселите и ще ви накара да танцувате цяла нощ.

10.11.2009 – 22.00ч.RAMESH SHOTHAM, перкусии – INDIA

MARKO RAMLJAK, цигулка – CROATIA

НИКОЛАЙ ИВАНОВ– OM, вокал, китара – BULGARIA

КРАСИ ЖЕЛЯЗКОВ – тамбура, китари – BULGARIA

Безспорният успех на първия и единствен по рода си музикален проект в областта на Етно и Уърлд музиката Balkan Horses Band, инспирира няколко утвърдени артисти, да обединят усилия и да продължат тази идея. Затова премиерата на проектът не случайно е на 10 ноември – рожденния ден на прочутите “коне”. Съчетававайки традиционните инструменти с музикалните интереси на съвременните хора, талантливите музиканти ще представят своя програма в нашия клуб, с най-добрата сцена за жива музика в България. Виртуозни унисони, екзотични мелодии и динамични ритми са визитната картичка на 90 минутното шоу, в което участват.

http://www.myspace.com/newbhb

11.11.2009 – TRIBUTE TO CHICK COREA – 22.00ч.

Румен Тосков, Живко Петров, Стоян Янкулов и Веселин Веселинов са четиримата музиканти, за които музиката на Чик Кореа е едно неподвластно на времето вдъхновение. Идеята на Румен Тосков за трибюта е приета с ентусиазъм и радост. Дори се стига до необичайната формация включваща двама пианисти.

Чък Къриа е един най-великите композитори от края на 20 век. Американски пианист и композитор, той е известен с работата си в жанра джаз-фюжън през 70-те, въпреки че приноса му за стандартния джаз също е огромен. В началото на фюжън-движението през 60-те Къриа е член на групата на Майлс Давис. През 70-те създава „ Return to Forever “. Сред джаз-пианистите той е познат като един от най-влиятелните музиканти след Бил Еванс.

12.11.2009 – ДЕСИ ТЕНЕКЕДЖИЕВА – 22.00ч.

Деси Тенекеджиева завършва френска гимназия, тренира художествена гимнастика и тенис на корт, с изявени математически способности и дарба да рисува. Деси е сред малкото родни актриси, преминали по червения килим на фестивала в Кан, където представя филма на режисьора Ермано Олми, “Занаятът на оръжията” – връх в творческата й биография. От години Деси успешно се изявява и като певица и модел.

13.11.2009 – KAREN RAMIREZ feat MIND TRIPS + FREE WILL SOCIETY – 23.00ч.

Карен Рамирез е родена на 16-ти май 1971 година в Северен Лондон и известна като певица на денс, поп музика. На 6-годишна възраст, тя се премества в Тринидад и Тобаго и живее там за известно време, преди да се върне в Лондон, за да завърши  университета. С годините, красивата Рамирез се издига в класациите и печели  първи награди за песен. Днес тя е известна с едно от най-чувствените парчета „ Looking for love”. Участието й в SOFIA LIVE CLUB ще бъде запомнящо се за публиката. На сцената заедно с певицата ще излязат и добре познатите изпълнители на качествен chill-out, a именно Mind trips и групата определяща стила си като фънк, lounge, trip-house и nu-jazz – Free Will Society.

14.11.2009 – ОСТАВА – 23.00ч.

Остава e създадена през 1990 година. Музикалните интереси са насочени към модерния от началото на 90-те стил „брит-поп“. Георги Георгиев (китара и вокали), Боян Петков (бас) и Драгомир Димитров (барабани) създават Остава. Свилен Ноев (вокали и китара) се присъединява към Остава през 1995, а през 1998 г. Даниел Петров заменя своя предшественик на барабаните, за да се сформира оригиналният състав на квартета. През 2001 г . към групата се присъединява Михаил Шишков (педал стийл / слайд китара, хармоника, клавири). Следват много участия на живо, създаване на хитове и албуми.

15.11.2009 – ШАКА ЗУЛУ ОРКЕСТРА – 21.00ч.

Група “Шака Зулу” е създадена през 2008г. от Минко Ламбов. Тя се явявя естествено продължение и развитие на заложените стилистични идеи в групите “Брейнсторм”-2001г. и “Икадем”- 2005г. Идеен вдъхновител за сформиране на групата, и нейн кръстник е българският пианист и композитор Явор Димитров. “Шака Зулу” е мащабен музикален проект, който обединява 13 млади професионални музиканти. които вече както заедно така и по-отделно имат голям опит на български и световни сцени. Всички те имат професионално музикално образование. Музиката на “Шака Зулу” е изцяло авторска и
представлява взаимодеиствие между джазовата, класическата и българската народна музика, както и музиката на различни етноси (афро-кубинска, индийска, арабска, турска, арменска и др.).

16.11.2009 – “ЦАРЕТЕ НА КОМЕДИЯТА” ТВ шоу, всяка седмица по НОВА ТВ – 18.00 и 20.00ч.

Ники Урумов, Владимир Каранфилов-Въргала, Филип Аврамов-Фицата и Георги Мамалев са четиримата основни актьори в предаването, следващо модела на stand-up comedy шоуто.

В него сам актьор на сцена разказва динамично навързани една след друга забавни истории, кратки шеги или смешни изречения.
Идеята на екипа на „Царете на комедията” е да се създаде усещане за кабаре, както е присъщо за известните чужди продукции на подобен тип предавания.За тази атмосфера помага и декора – червени завеси, маси за публиката, приглушено осветление.

17.11.2009 – ВЕСКО КОЙЧЕВ, ИВАН ЛЕЧЕВ, ЦВЕТАН НЕДЯЛКОВ – трио – 22.00ч. Тримата големи български китаристи се събират, за да доставят удоволствие на себе си и на музикалните фенове с една красива, атрактивна, сложна за изпълнениеи лека за възприемане авторска продукция.

Тази година, сред  прочутите мъже, които очароваха Созопол и „Аполония“, бяха Иван Лечев, Цветан Недялков от „Ку-ку бенд“ и Веско Койчев от пловдивските „Бели, зелени, червени“. Трите акустични китари направиха уникално шоу, като Лечев от време на време грабваше и цигулката. „Бяхме като Пако де Лусия, Джон Маклафлин и Ал ди Меола, само че още по-изненадващи“, коментира Лечев.

18.11.2009 – БРАС АСОЦИАЦИЯ с диригент АНГЕЛ ЗАБЕРСКИ – 22.00ч.

„ Brazz Associacia “отново на сцената на Sofia Live Club! Този път биг бенд-ът се е спрял изцяло на инструменталната музика, като отново ще изпълни пиеси из репертоара  на Каунт Баси , авторски пиеси на Тед Джоунс и най-новите пиеси, композирани и аранжирани от Ангел Заберски специално за „ Brazz Associacia “. Макар и ориентиран към инструменталната музика, с оркестъра ще солират Камелия Тодорова и Теодора Русева. За почитателите на биг бенд изкуството това ще е поредното приятно изживяване.

19.11.2009 – ANGEL SKY – 22.00ч.

Групата ще представи промоцията на новото си видео към песента „ SO BE IT “. Клипът е заснет по уникален начин с помощта на модерни нововъведения във видеотехниката. За звученето на песента Владо казва, че е нещо като “ Foo Fighters се срещат с Kings Of Leon за трибют към U2 J “. Клипът е заснет от оператора  Александър Станишев и Владо  като режисьор. За още по-оригиналната  визия ще допринесе и  погледа  на режисьора Владо Ковачев, който се е заел с монтажа на кадрите. Освен промоцията на видеото, групата ще направи и едночасов лайв с най-доброто от авторската си музика, след което момчетата ще останат за jam-session с всички желаещи музиканти.

20.11.2009 – АХАТ – 23.00ч.

Макар и неособено богати на архиви, хрониките на българския рокендрол пазят отчетлив спомен за пътя, изминат от няколкото дългокоси момчета, избрали кратко и ясно име на полускъпоценния камък.

Официално групата е формирана през 1986 г. в София от няколко талантливи студенти от Музикалната академия и ХТИ. Звездомир Керемидчиев – вокал, Божидар Главевкитара (и основен композитор), Антоан Хадат – китара, Антони Георгиев -клавишни, Ивайло Петров – бас (до 1987), Юри Коцев – барабани.
Още на следващата 1987 г. Даниел Ризов замества Ивайло на баса и така бандата оформя постоянния си състав, в който ще крачи през мрак, студ и прах към успеха. Следват гръмотевично-шумни и неизменно успешни изпълнения на рок-фестивали и знайни и незнайни сцени из цялата страна, а по-късно и на запад.. Групата бързо се налага като лидер на българския тежък рок и армията от фенове расте главоломно. Днес, те са по-самоуверени отвсякога и ще ни покажат това с появяванто си на най-добрата сцена за жива музика в България.

21.11.2009 – JERIHON – 23.00ч.

Иерихон е рок група, позната на софийската клубна сцена и на рок-клубовете из страната с оригинално съчетание на характери, музика и инструменти. Мартина Балджиева (цигулка, хамонд орган и вокали), Михаил Русев (барабани и вокали), Борис Самаринов (бас и вокали) и Стоян Бозов (китара и вокали) са събрани около идеята за музициране по новаторски начин, който пленява и разтърсва едновременно с мелодии на рок музиката от 60-те, 70-те, 80-те и 90-те години на миналия век. Сред уникалните характеристики на бандата са завладяващите авторски мелодии, неповторимият контакт с публиката, характерните инструменти, които включват в изпълненията си и фактът, че и четиримата пеят в различни комбинации и с различни акценти в парчетата.

22.11.2009 – HIGH TIME – 21.00ч.

High Time е колаборация от тримата музиканти – Антони Рикев (WahTony) – китара,Николай Данев – барабани, Радослав Славчев – бас.

Тримата виртуози започват да свирят заедно в русенската група „ Ahead “ След като завършват музикална гимназия, музикантите заминават да следват в София, където продължават да свирят заедно и поотделно за различни формации като „ Tri O Five  “,        „ Safo “, „ Дърти Пърчис “. High Time е успешен опит на тримата инструменталисти да се върнат към виртуозният модерен джаз , който ги събира в началото.

В момента модерното алтернатив джаз трио High Time записва първият си албум.

24.11.2009 – МАРИНА ГОСПОДИНОВА – 23.00ч.

Mарина Господинова е певицата, притежаваща чист, фин, богат глас, която със специфична и завладяваща интерпретация на Американските Джаз Стандарти. Тя дарява публиката с удоволствие, палитра от емоции и усещане за изисканост и лукс. Както през годините, така и сега тя ще пее на една сцена с най- добрите музиканти в българския джаз:  Васил Спасов – пиано, Мартин Дойкин – бас, Венцислав Благоев- тромпет,

Димитър Димитров – барабани.

25 – 26.11.2009 MEZZOFORTE- 22.00ч.

Почти 30 десетилетия са изминали от създаването на една от най-успешните европейски фънк-фюжън формации „Мецофорте“. Вдъхновени от музиката на Кийт Джарет, Джордж Дюк и „Уедър рипорт“, четирима младежи от Рейкявик правят през 80-те години истинска революция в музикалната индустрия. Днес имената на исландските герои са известни на всички: Ейтор Гунарсон (клавишни), Фридрик Карлсон (китара), Йохан Асмундсон (бас) и Гули Брием (барабани). През годините те са изнасяли концерти в повече от 30 страни по света, издали са 11 албума, но не спират да се развиват и да ни поднасят великолепна музика. Желанието да преоткриват себе си, води творците само напред към нови, глобални и неизживяни приключения.

27.11.2009 – ANTONIO FORCIONE – 21.30ч.

Известен като „ Джими Хендрикс на акустичната китара”, носителят на многобройни отличия – Антонио Форчоне е считан за един от най-харизматичните и изобретателни изпълнители на нашето време. Творецът умее да разчупва конвенционалните рамки на китарното изпълнение и вплита африкански, испански и бразилски елементи в своята имровизирана и  силно мелодична музика.

“Изпълнител от световна класа със силна и завидна техника, той издига китарата на друго ниво като съчетава мелодичната й сила с драматично въздействащ перкусионен ефект. Форчоне смело отива там, където други не са били, а резултатът е зашеметяващ…опасно добър, той не е за изпускане..” отбелязва “The Stage”.

Във всичко това, ще можем да се убедим сами на 27.11.2009 от 21.30ч.

28.11.2009 – LOWE – 23.00ч.

Група „Lowe” е сформирана през 2002 г. от Лео Джосефсон (вокали, китари), Рикард Гунарсон (бас) и Мехди Бакхерзадех (кийборд). Тяхната музика вече получи национално и международно признание.

„Lowe” са печелили годишните награди на Скандинавските награди за алтернативна музика 2005 и също са били единствената банда, номинирана в 3 категории – „Пробив на Годината”, „Най-добра песен” и „Най-добър албум”.

Музиката им може да бъде описана, като емоционален поп, уейв и рок, смесен с електронни елементи.  Първите сингли “The Vanishing”, “Ahead Of Our Time” и “Hear Me Out” бързо им създадоха репутацията на новата надежда на шведския поп.

29.11.2009 – МИТКО РУПЧЕВ – 21.00ч.

Както повечето джазизпълнители Митко Рупчев трудно определя каква точно е музиката, която прави. По принцип джазът не се поддава лесно на определения и с развитието си непрекъснато отрича всепризнатите истини за себе си. Тъй като в основата си джазът е музикалното изживяване на един преходен миг, който никога няма да се повтори по абсолютно същия начин, може би най-важната фигура в историята му е Томас Едисън, изобретателят на фонографа.
Едно е сигурно обаче – Митко Рупчев доказва, че джазът може да се запее. Гласът му не е просто допълнение към инструментала, той изразява същността на музиката.

30.11.2009 – ЦАРЕТЕ НА КОМЕДИЯТА” ТВ шоу, всяка седмица по НОВА ТВ – 18.00 и 20.00ч.

Ники Урумов, Владимир Каранфилов-Въргала, Филип Аврамов-Фицата и Георги Мамалев са четиримата основни актьори в предаването, следващо модела на stand-up comedy шоуто.

В него сам актьор на сцена разказва динамично навързани една след друга забавни истории, кратки шеги или смешни изречения.
Идеята на екипа на „Царете на комедията” е да се създаде усещане за кабаре, както е присъщо за известните чужди продукции на подобен тип предавания.За тази атмосфера помага и декора – червени завеси, маси за публиката, приглушено осветление.

Коментари (0)

Публикувано в на 30 октомври 2009 г.