Sofia Live Club кани на среща с живия гений Quantic с онлайн видео и снимки

Sofia Live Club кани на среща с живия гений Quantic

Quantic идва в София за третото издание на Reel Feel

Само след броени дни Алис Ръсел и TM Juke ще са вторите гости на серията от събития

Само след броени дни, на 6-и ноември, уникалният глас Алис Ръсел ще стъпи отново на софийска зема заедно с нейния творчески партньор TM Juke. Двамата са специалните гости за второто издание на серията от музикални и културни събития “Reel Feel”. До края на месец ноeмври обаче “Reel Feel” вече са подготвили и третата си изненада – Quantic. Уникалният музикант и DJ с британски корен и колумбийско жителство ще развихри своите горещи музикални умения на 25-и ноември в Sofia Live Club.

За родителите си Quantic e известен под името Уил Холанд (Will Holland), но е много вероятно и те вече да го наричат по-често Quantic. Едва на 30 години, младият англичанин има солидна творческа подплата зад гърба си и главоломно музикално развитие. Eто защо на 25-и ноември от него можем да очакваме музикални пикантерии, които надминават обикновения DJ сет и са пропити с много горещ и екзотичен музикален аромат.

Неговият безпогрешен и непоклатим джазиран усет към актуалния денсфлор звук, суровите ударни инструменти, автентичният фънк и тропическата тръпка не подлежат на оспорване. Всичко с марката “Quantic” винаги е било и продължава да бъде синоним на високо творческо и музикално качество, което вдъхновява с всеотдайната любов и отдаденост на музиката.

Ако трябва да се опише с цифри, говорим за 14 издадени албума в период от 9 години, участия по почти всички музикални фестивали в света и общо над 100 хиляди продадени записа от всичките му проекти.

Музиката на Quantic е използвана в известни реклами, а освен всичко останало той е главният елемент в цели 5 отделни проекта: Quantic, Limp Twins, Quantic Soul Orchestra, Flowering Inferno и Quantic & His Combo Barbaro. Уил е мозъкът и зад албума „I’m Thankfull” на небезизвестната Spanky Wilson, записвала с имена като Marvin Gaye, Sammy Davis младши, Lalo Schifrin, Jimmy Smith и Willie Bobo.

Последната и най-актуална локация на Quantic е Кали, Колумбия, където се премества да живее, след като първоначално заминава там временно в търсене на традиционна местна музика и музиканти. Именно в Колумбия той сформира новия си проект Quantic & His Combo Barbaro, черпейки вдъхновение от горещите латиноамерикански музикални извори. В последната му формаци влизат таланти от Панама, Бразилия, Перу и Колумбия, което говори еднозначно за богатството на албумите му.

С други думи: Да видиш Quantic на живо е почти равнозначно на среща с жив гений, от която спомените ще са с етикет „голям положителен знак, широка усмивка и изтъркани от танци подметки”. Ето защо на 25-и ноември партито със сигурност няма да е никъде другаде, освен с Reel Feel, Quantic и Sofia Live Club.

Домакин на поредицата „Reel Feel” събития е Sofia Live Club. За още подробности около партитата, участниците и най-вече за възможности да се сдобиете с безплатни билети за отделните събития може да следите официалния сайт http://reelfeel.bg , Twitter профила на “Reel Feel”http://twitter.com/reel_feel или се присъединете към страницата във Facebook – http://sn.im/reelfeel

www.reelfeel.bg

www.quantic.org/

www.myspace.com/quanticmusic

Quantic – Time Is The Enemy

Коментари (1)

Публикувано в на 2 ноември 2010 г.