Собственикът на Cartoon Network обещава: нови епизоди на „Мързелград“! с онлайн видео и снимки

Собственикът на Cartoon Network обещава: нови епизоди на „Мързелград“!

Turner Broadcasting (Boomerang, Cartoonito и Cartoon Network) закупува детския сериал LazyTown (известен в Бълагрия като Мързелград)  и обявява излъчването на нови серии

Turner Broadcasting System (TBS) Европа обяви закупуването на Latibaer, исландскoто дружество, което притежава и оперира популярната поредица LazyTown (Мързелград).
Съобщението идва придружено от незабавен ангажимент за производството на нови серии на исландския детски телевизионен сериал, популярен и излъчван в повече от 100 страни, на десетки езици. Съгласно условията на сделката, създателят и звездата на LazyTown, Магнус Шевинг остава изпълнителен директор на Latibaer, запазва своя мениджърски екип и продукцията на сериите остава в Исландия.

В частност, инвестицията в LazyTown сигнализира за нарастващите амбиции на компанията в сферата на предаванията за предучилищна възраст, имайки предвид възможностите за сътрудничеството, които LazyTown предлага за Cartoonito и Boomerang. Съобщението следва консолидираната експанзия на Turner в предучилищния сектор в цяла Европа, Близкия изток и Африка, отбелязана от старта на 5 септември 2011 г. ( 12 октомври 2011 в България) на канала за деца в предучилищна възраст Cartoonito.

Коментари (0)

Публикувано в на 9 септември 2011 г.