Snoop Dogg избра Braketo за най-добрия наш рапър-аматьор!

18-годишен рапър от Сливен, с прякор Braketo, спечели конкурса „Dime Piece feat. ТЕБ inspired by NESCAFÉ® 3in1”

В рамките на един месец, конкурсът „Dime Piece feat. ТЕБ inspired by NESCAFÉ® 3in1” провокира хиляди участници от цяла България да се включат в него.

Близо 5 000 хип-хоп и рап изпълнения създадоха нови и неочаквани комбинации с тоталния хит „Dime Piece” на ЛиЛана feat. Snoop Dogg & Big Sha.

Оспорваната надпревара протече от 25 юни до 25 юли 2009 г. в интернет страницата на конкурса, качена в www.vbox7.com.

За да влязат в голямата игра, кандидатите трябваше да имат навършени 18 години и да покажат колко добре рапират, като качат свое хип – хоп изпълнение с авторски текст към оригинала на песента “Dime Piece”.

Аудио записът можеше да се направи директно онлайн и задължително трябваше да бъде поместен в определеното за целта място, представляващо част от видеоклипа “Dime Piece”. Без ограничение за броя записи, с които можеше да участва един потребител. Важното беше да съответстват на музиката и цялостната концепция на “Dime Piece”. Изпълнението не трябваше да съдържа нецензурни думи и насилие.

ЛиЛана и Big Sha селектираха 10-те най – оригинални изпълнения, от които Snoop Dogg избра трите най-добри.

Победител в конкурса „Dime Piece feat. ТЕБ inspired by NESCAFÉ® 3in1” е 18-годишният рапър от Сливен с прякор Braketo.

Истинското му име е Петър Стоянов и споделя, че музиката е неразделна част от живота му. Занимава се с композиране и рапиране. Мечтата му е да стъпи на голямата сцена.

Той печели и Голямата награда – едноседмичен тур в САЩ в компанията на ЛиЛана и Big Sha, включващ самолетен билет и хотел, посещение на студиото, в което е записано парчето “Dime Piece”, лична среща с известни имена от американския шоубизнес, посещение на някое от големите партита.

Двете малки награди – по една тениска и кашон NESCAFÉ® 3in1 ще отидат при участниците, качили своите изпълнения под псевдонимите Margarit 2 и Gorgio.

Снимка на ЛиЛана: Момчил Христов за издателство HiEnd

Коментари (0)

Публикувано в на 3 август 2009 г.