Смесеният радиохор на БНР пее в помощ на Япония – вход безплатен

Кампанията на Българското национално радио „Помощ за приятели в беда” продължава с концерт на Смесения хор

С кампанията „Помощ за приятели в беда” Българското национално радио изразява съпричастност към трагедията, сполетяла японския народ след катастрофалните бедствия.

Стартът на инициативата бе даден с концерт на Детския радиохор с диригент акад. Христо Недялков. Щафетата ще бъде поета от Смесения хор на БНР с диригент Румен Райчев. Концертът на 27 март / неделя / се посвещава на достойното поведение на засегнатите от бедствието японски приятели.

В католическата катедрала „Свети Йосиф” на столичната улица „Княз Борис I” № 146 ще прозвучат творби от Йохан Себастиян Бах и Франтишек Тума / „Стабат матер” / със солисти Бистра Златкова, Олга Михайлова, Николай Моцов и Илия Илиев и със специалното участие на Янко Маринов – орган. Концертът ще започне в 19.30 ч. Входът е свободен.

Българското национално радио призовава да се присъединим към инициативата за набиране на парични дарения в полза на пострадалите от бедствията в Япония.

Средствата могат да се превеждат по специалната банковата сметка на Българския червен кръст:

УниКредит Булбанк АД

IBAN: BG 64 UNCR 7630 1078 66 09 13;

BIC: UNCRBGSF;

Български червен кръст (за пострадалите от земетресението в Япония)

Парични дарения ще се събират и чрез SMS  на кратък номер 1255, предоставен на БЧК от всички мобилни оператори. Всяко обаждане е на стойност 1.00 лв.

БНР очаква всички, които съчувстват на японския народ – институции и граждани, да се присъединят към тяхната инициатива.

Коментари (0)

Публикувано в на 24 март 2011 г.