Случайни непознати четат групово и се разотиват?! Да, в София! с онлайн видео и снимки

Случайни непознати четат групово и се разотиват?! Да, в София!

Градски четения 6: СВЕТОВЕН ДЕН НА ПОЕЗИЯТА

Градски четения“ са поредица внезапни, кратки литературни събития, на които всеки чете на глас пред случайни минувачи – по площади, в метрото, из улици, в сгради…

Няма да има възможност за закъснение, защото цялото четене общо продължава до 5 минути. Започва някой от организаторите и верижно, един по един, се включват всички желаещи, за да се достигне до точката на всеобщо едновременно четене. Накрая участниците се разотиват като непознати. Четеш и заминаваш!

Всяка година на 21 март се отбелязва „Световният ден на поезията”, който се провежда под инициативата на ЮНЕСКО.

В тази връзка, съвместно със „Студентски съвет на Софийски университет“  се организира следващото, вече шесто поред, Градско четене.

Време и място: 21 март 2010, неделя, 16.00 часа, пред главния вход на Софийски университет – на стълбите между братята Евлоги и Христо Георгиеви.

Важното
– Този път само поезия;
– Накрая текстовете се оставят в специален кош, търсете го;
– Напишете на листа и своето читателско име;

А. Събитието
В световния ден на поезията елате пред университета, поканете хора, не стойте близо един до друг и очаквайте знак. Точно в 16.00 ще започне да чете някой от организаторите. Верижно, един по един, трябва да се включват всички останали, за да се достигне до точката на всеобщо едновременно четене. Малко се изчаквайте. Накрая оставяме текста в коша и се разотиваме. Четем и заминаваме!

Б. Текстовете
Само поезия… На всякакви езици, от всякакви времена, от всякакви места: прочетете поезията по принцип. На страницата е добре да има следната допълнителна информация:
– “Градски четения” (литературен флашмоб)
– „Световен ден на поезията (ЮНЕСКО)”, 21 март 2010
– името на автора и произведението + (ако е различно) името на този, който го e прочел на глас…

В. Времето и мястото
Започваме точно в 16:00. Не закъснявайте дори и пет минути – горе-долу толкова продължава всичко. Елате през централния вход на Софийския университет, между братята Евлоги и Христо Георгиеви, на самото стълбище или пред него.

Г. Запис
Моля, помогнете с видео или със снимки! Ако не четете – снимайте и разпространявайте четенето навсякъде.

http://litmob.wordpress.com/

http://www.facebook.com/event.php?eid=392804972089&ref=mf

Коментари (0)

Публикувано в на 20 март 2010 г.