Слушатели на БНР „разстрелват“ директора Янкулов в ефир

Шефът на БНР става водещ на “60 минути на директора” – с пряк телефон за слушателите и без цензура!

В последния понеделник на всеки месец Радослав Янкулов отново ще се държи като радиоводещ, какъвто е бил цял живот.

Още другия понеделник започва най-новото предаване на БНР – „60 минути на директора – час за радиото в лъча на вашите прожектори“. Както личи от името му, водещ ще е именно генералният директор на националното радио. Какво ще е съдържанието на предаването, обаче няма да определя той, а слушателите, които ще му задават въпроси.

„Все едно съм гол пред една стена и от мен и от радиото зависи дали ще стрелят, или ще дават цветя“, каза пред „24 часа“ Янкулов.

„Като най-голямата обществена медия радиото е длъжно да бъде абсолютно открито за своята дейност, резултати и намерения пред обществото“, обясни директорът. Затова лично той ще сяда пред микрофона, за да дава информация от първа ръка.

Премиерата на предаването ще е на 27 януари – 2 дни, след като БНР връчи наградите „Сирак Скитник“ по повод 69-ия си рожден ден. Призьорите ще бъдат избрани с гласовете на новия обществен съвет на радиото. Негови членове са акад. Светлин Русев, Иван Лечев, проф. Михаил Константинов, Копринка Червенкова и Кирил Домусчиев. Янкулов е поканил към съвета да се присъединят вицепрезидентът Маргарита Попова и омбудсманът Константин Пенчев. Попова е отказала, тъй като няма право по закон, а Пенчев предвижда конфликт на интереси, ако получи като омбудсман жалба във връзка с БНР. Затова пък в съвета може да влезе шефът на БНБ Иван Искров, засега се чака разрешение от управителния съвет на банката.

От 27-и януари, понеделник – всеки последен понеделник от месеца от 11 до 12 ч. в ефира на програма „Хоризонт“ и програма „Христо Ботев“.

Можете да задавате всякакви въпроси на тема БНР на адрес 60minuti@bnr.bg

По инфо на вестник 24 часа

Коментари (0)

Публикувано в на 21 януари 2014 г.