След „Sex On Fire“ – Kings of Leon пускат нов мощен албум! (АУДИО)

Kings of “eon са отново във върховна форма с новия си студиен албум Come Around Sundown

Kings of Leon издават многоочаквания си пети албум Come Around Sundown на 19 октомври от RCA Records/Вирджиния Рекърдс. Той е записан в Ню Йорк – Avatar Studios и е продуциран отново от Angelo Petraglia и Jacquire King.

Come Around Sundown е последовател на суперуспешната тава Only By The Night, която се продаде в над 6 милиона копия и донесе на бандата четири статуетки Грами. Това е поредното смело и експанзивно изявление на живеещия в Нашвил, Тенеси квартет, който през последните две години се превърна в една от най-големите рок банди; а също така и една от най-креативните и търсещи нови музикални посоки банди.

Както вече са доказали по време на богатата си кариера, Kings of Leon обичат да работят. Без значение дали пишат, записват или са на турне, бандата е винаги в движение. Само 3 месеца след като приключи турнето в подкрепа на Only By The Night в края на 2009, KOL атакува студиото за записи през февруари 2010. През юни се завърнаха в родния си щат, за да оглавят триумфално фестивала Bonnaroo Music & Arts Festival, след което през юли започнаха тур из Северна Америка, който приключи на 23 септември.

Ето и някои от най-големите постижения на бандата през последните години:

Kings Of Leon – Sex On Fire

 • Only By The Night от 2008 е с мултиплатинен, платинен или златен статус в 23 страни.
 • ONLY BY THE NIGHT дебютира на #1 във Великобритания, Ирландия, Австралия и Нова Зеландия и в Топ 5 на САЩ, Канада и Дания.
 • ONLY BY THE NIGHT е най-продаваният албум в Австралия за 2008 и третият най-продаван във Великобритания.
 • ONLY BY THE NIGHT е с 270 000 дигитални продажби само във Великобритания, което го превръща в най-продавания дигитален албум на Острова за всички времена, както и безспорният бестселър в Amazon.co.uk.
 • ONLY BY THE NIGHT е албум на годината за 2008 на престижното списание Q.
 • “Sex On Fire” е #1 в сингъл чарта на Великобритания три последователни седмици.
 • “Sex On Fire” има продажби от 991 000 само във Великобритания и е второто най-продавано дигитално парче за всички времена.
 • KOL са носители на две награди Брит през 2009: за „Най-добра чужда банда” и „Най-добър международен албум”.
 • Носители на Грами през 2009 за: „Най-добро рок изпълнение от дуо или група с вокали” за “Sex on Fire” и носители на Грами през 2010 за „Най-добра рок песен”, „Най-добро рок изпълнение от дуо или група с вокали” и „Запис на годината” за “Use Somebody”
 • Имат най-голямото шоу във Великобритания на 30 юни, 2010 в Хайд Парк пред 65,000 фена.

Траклист:

 1. The End
 2. Radioactive
 3. Pyro
 4. Mary
 5. The Face
 6. The Immortals
 7. Back Down South
 8. Beach Side
 9. No Money
 10. Pony Up
 11. Birthday
 12. Mi Amigo
 13. Pickup Truck

Снимка: Virginia Records / Sony Music Entertainment

Коментари (0)

Публикувано в на 19 октомври 2010 г.