Слави се завръща от САЩ и Канада – равносметката! (+ВИДЕО)

Турнето на Слави Трифонов и Ку-Ку Бенд се превърна в една от най-мащабните продукции, напускали пределите на България!!!

Турнето „Slavi Trifonov & Ku-Ku Band American Tour 2010” в САЩ и Канада се превърна в истински празник за сънародниците ни отвъд океана. То започна в края на септември и завърши в началото на октомври, минавайки през градовете Бостън, Ню Йорк, Чикаго, Лос Анджелис, Монреал и Торонто в едни от най-известните зали, приютявали някои от най-изтъкнатите звезди от света на музиката.

Поради огромния интерес от страна на публиката, организаторите добавиха две допълнителни дати в графика за Чикаго и Монреал, а концертът в Ню Йорк беше преместен в по-голяма зала.

За осемнадесет дни турнето мина през шест града, с осем концерта, хиляди развълнувани почитатели, много положителни емоции и незабравими преживявания за музикантите и публиката.

За успешното протичане на турнето се погрижиха редица професионалисти от българска и американска страна. Екипът, който тръгна от България, след молебен за успех в столичния храм „Св. вмчк Георги Победоносец”, включващ музикантите, балерините, актьорите и техническите лица, наброяваше 58 души.

Американските им колеги – шефове на екипи и технически лица, се присъединиха към тях в Бостън и до края на обиколката се грижиха за обезпечаването на концертите.

Продъкшън – мениджър на турнето беше небезизвестният Браян Лийдъм, изтъкнат професионалист, работил с много известни имена от световната музикална сцена, сред които Ролинг Стоунс и Металика.

Във всеки един от градовете екипите от страна на локалните съорганизатори наброяваха по над 20 души. Изключително професионалното оборудване, както и музикалните инструменти, бяха наети изцяло от САЩ и пътуваха в два 18-метрови тира. Зрителите имаха възможност да се насладят на едно уникално шоу, с много ефекти, мултимедия и перфектен звук.

Слави, музикантите и техническият екип изминаха около 35 000 километра, прекарвайки във въздуха повече от 40 часа. За комфорта им се погржиха Bulgaria Air, предоставяйки им за времето на турнето самолет Boеing 737-300 /85 У/. Два големи автобуса бяха наети да превозят изпълнителите по суша, а транспортирането на техническите екипи се осъществяваше с найт лайнери.

Във всеки един от градовете музикантите бяха посрещнати сърдечно и емоционално. Публиката беше на крака още при първите акорди, а вълнението на сънародниците ни на изпълненията на „Йовано, Йованке”, „Облаче ле, бяло”, „Кога зашумят шумите”, трудно може да се предаде с думи.

Slavi Trifonov & Ku Ku Band North American Tour – Toronto „Облаче ле Бяло “

Slavi Trifonov & Kuku Bеnd – Iovano, Iovanke – American Tour 2010 New York USA

Neli Petkova – Oblache li bqlo (Los Angeles)

Slavi & Kuku Bend – Koga Zashumqt Shumite

Телевизионният екип на турнето успя да заснеме всички концерти, настроенията зад сцената, както и интервюта с участници и зрители. В най-скоро време, след обработката на материала, bTV ще излъчи филм с най-интересните моменти от Американското турне на Слави и Ку-ку Бенд.

Тези осемнадесет дни със сигурност ще оставят траен спомен както у нашите сънародници отвъд океана, така и у музикантите и целия екип, който спомогна това уникално по рода си турне да стане факт.

Коментари (0)

Публикувано в на 14 октомври 2010 г.