Слави излъчва рязане на пръст, СЕМ мълчи

В „Шоуто на Слави“ на 26 март беше излъчено брутално видео, на което се вижда как бизнесменът Ивайло Зартов реже пръст от лявата си ръка в знак на протест срещу несправедлива присъда.

Случката е документирана от близък на Зартов, с когото той комуникира на руски.

„Протестът ми ще стане в кухнята… Не знам как се прави… Гледал съм на кино…“, казва бизнесменът, подготвяйки кухненската дъска за рязане и ножа, с който хладнокръвно се самоосакатява в дома си минути по-късно.

На видеото се вижда как Зартов захапва колан и след кратък размисъл безмълвно отрязва пръста си.

Бизнесменът, който обяви намерението си да протестира по този начин преди няколко дни във Facebook, се зарече, че ще продължи да реже части от тялото си, докато не бъде оправдан по обвинение за присвояване на средства в особено големи размери и измама с покупка на имоти в региона на Бургас. Обвинител е руски бизнесмен, който е съдружник на Зартов.

Все още няма официално становище на СЕМ по повод излъчените в „Шоуто на Слави“ кървави кадри. По ирония на съдбата обаче, часове преди излъчване на „Шоуто на Слави“ от 26 март, регулаторът излезе с нарочна декларация. Тя обсъжда дейността на доставчици на телевизионни услуги във връзка със зачестилите случаи на протест под формата на самозапалване и самонанасяне на телесни повреди.

В тази декларация СЕМ твърди – „Докладът констатира, че медиите са задоволили професионално нуждата от информация за трагичните събития и са изпълнили ангажимента си за представяне на различни гледни точки по темата, включително и критични спрямо собственото им поведение. Както и че не са показвали непосредствено инцидентите с целия ужас на гледката.“.

След бруталния клип в национален ефир обаче, СЕМ мълчи. Шоуто на Слави от 26 март е качено в интернет страницата на предаването.

Защо и как бизнесменът извърши хладнокръвната постъпка можете да прочетете в нарочно интервю за в. „24 часа“.

По инфо на Avtora.com

Коментари (0)

Публикувано в на 29 март 2013 г.