„Слънчева Филаделфия“ – пиперлив, смешен, премиерен: bTV Comedy! с онлайн видео и снимки

„Слънчева Филаделфия“ – пиперлив, смешен, премиерен: bTV Comedy!

За първи път в България – горещият ситком „Слънчева Филаделфия” само по bTV COMEDY!
Оригинално заглавие: It’s Always Sunny in Philadelphia
Дата на излъчване:всеки делник от 23:00 часа)
Повторение: всеки ден от 15:00 часа
Комедиен сериал, САЩ, първи сезон – 2005 г., пети сезон – септември 2009 г.
Участват: Роб МакЕлъни, Чарли Дей, Глен Хауърътн, Катлийн Олсън, Дани де Вито и др.

bTV COMEDY започва да излъчва за първи път в България комедийния сериал „Слъчнева Филаделфия” от 20 октомври.

Първият му сезон е стартирал през август 2005 г., а петият – на 17 септември 2009 г. Тримата актьори, които играят главните роли (Роб МакЕлъни, Глен Хауъртън и Чарли Дей), заснели пилотния епизод на ситкома с любителска цифрова камера, дори без статив, монтажът направили на домашен компютър. Похарчили за епизода 200 долара (предимно за пица и такси). След време Дани де Вито, който се включва в играта през втория сезон, ще сподели в „Късното шоу на Летерман”, че „бюджетът” всъщност е бил 85 долара.

Сериалът

Четирима егоцентрични, но и смехотворни приятелчета (трима млади мъже и една блондинка), държат ирландски пъб „Paddy`s” в Южна Филаделфия. Дали бизнесът ще е успешен, а кръчмата – пълна – не е основното им притеснение. По-важно е да има изобилна реколта от мацки и да става лаф, да има закачка и понякога (за разнообразие) да се прецака другарчето.

Бандата си попийва с наслада, диалозите са изпъстрен със сексуални препратки, а малко деформираните им представи за света често ги довеждат до нестандартни изводи за нещата от живота.

Мaк (Роб МакЕлъни), Чарли (Чарли Дей) и Деннис (Глен Хауъртън) са трима добри другари, а Сладката Ди (Катлийн Олсън) е сестра-близначка на Денис.

Те са едновременно магистри по душезнание и пълни профани в житейската проблематика, когато става въпрос за действие. Доста инфантилни, много приказливи и супер забавни.

Бандата

Неповторимият Дани де Вито се включва в „Слънчева Филаделфия” като бащата на близнаците Денис и Ди – Франк Рейнолдс (а може би и на Чарли…). Той е така да се каже бизнесмен, но от сенчестите. Дъщеря му Дендре, по-известна като „Сладката Ди” не е просто блодинка. Тя се опитва да вирее сред цинзма и понякога дебелашки шегички на барт си, приятелите му и баща си. Майка й я смята за грешка, разочарована е, че в комплект с желания син се пръква и момиче.

Денис се има за плейбой, радва се на успех сред жените, харесва се много, но в повечето случаи комплексът му за пълноценност му играе лоши номера. Понякога е несправедлив към сестра си.

Чарли е най-артистичният от тайфата. Смята,че е бил кентавър в предишния си живот. Злоупотребява с променящи съзнанието вещества – от лепило и спрей до трева и твърд алкохол. Предпочита да замълчи и да запази достойнството си, когато темата не е от компетенциите му. Преди 30 г. майка му е спала една нощ с Франк (Дани де Вито) и Чарли упорито му досажда да си направи тест за бащинство.

Мак е собственикът на пъба. Като дете на разведени родители (баща му е и криминално проявен) той се нуждае непрекъснато от себедоказване и одобрение с една единствена цел – всички да го харесат. Склонен да импровизира в сексуален план…понякога неподходящо.

Коментари (0)

Публикувано в на 12 октомври 2009 г.