Сладураните от „Мис България 2010” вече са на диета – каква?!

Изнасят лекции на кандидат-миски

Специални лекции по природосъобразен начин на живот, здравословно хранене и поддържане на висок здравен статус ще посещават участничките в най-престижния конкурс за красота у нас „Мис България 2010”.

Желаещите да спечелят мечтаната корона ще бъдат обучавани от д-р Велислав Георгиев – на кои хранителни продукти да наблягат, кои да ограничават и кои въобще да не си позволяват не само, за да изглеждат добре дълги години на подиума, а и за да повишат имунитета си.

Ето защо за времето на целия престой за репетиции в столицата, на 18-те участнички в конкурса вече е изработено специално меню, което да дава необходимата за тежките репетиции енергия и същевременно организмът да на момичетата да привикне към здравословно хранене.

Екипът е наблегнал на средиземноморската кухня, тъй като е изключително енергийна, а снижава холестерола, риска от сърдечносъдови заболявания и забавя процесите на стареене. Професионалните готвачи са подготвили богати на витамини, протеини, минерали и антиоксиданти храни. Единствената, използвана при готвенето мазнина, е студено пресован зехтин, богат на витамини А и Е – витамините на младостта, тъй като неговото положително въздействие върху почти всички важни жизнени системи в човешкото тяло е медицински доказано.

В менюто на претендентките за титлата „Мис България 2010” са включени само пресни зеленчуци, риби и подправки –  розови домати, маслини Каламон, овче сирене, рукола, тиквички, калмари на скара, мариновано в зехтин и подправки пиле на фурна, домашна гръцка рибена супа и др., а във всяка закуска присъства прясно изпечен пълнозърнест хляб.

Решението за посещаването на лекции по здравословно хранене е инспирирано от каузата на тазгодишното издание на конкурса – „Да запазим планетата, да живеем природосъобразно.”. На участничките ще бъдат разяснени и тежките за природата последици от безотговорното замърсяване с битови отпадъци, важността на разделянето им за рециклиране, изхвърлянето на опасни отпадъци на определените за това места и други актуални за съхраняването на природата ни проблеми. Кандидат-призьорките, с присъединяването си към каузата, поемат ангажимента да пропагандират през предстоящата година идеите й.

Конкурсът „Мис България 2010” ще се проведе на 23-ти април от 20. 30 часа в зала „Rainbow plaza”, като ще бъде излъчен по Нова телевизия на 25 април от 16 часа.

Коментари (0)

Публикувано в на 14 април 2010 г.