Скенер за кандидат – президенти „разголва“ в сайта на БНТ с онлайн видео и снимки

Скенер за кандидат – президенти „разголва“ в сайта на БНТ

Уникален БНТ скенер за кандидат – президенти стартира на изборния сайт http://izborite.bnt.bg/prezidenti/

За първи път в историята на предизборната практика БНТ стартира уникално приложение в изборния си сайт. Интерактивен скенер, който ще бъде публикуван в отделна секция на сайта, ще представи шестима претенденти за президентския пост. Росен Плевнелиев, Ивайло Калфин, Меглена Кунева, Свтослав Витков, Волен Сидеров и Атанас Семов са кандидатите, които ще бъдат „сканирани” по интерактивен начин, a потребителите ще имат ясна представа за техните идеи, лични качества и приоритети.

Преди да седнат в президентското кресло и да хванат лостовете на управлението, кандидатите трябва да преминат през щателната проверка на електората. БНТ скенерът е оригинална идея, която показва какво мислят и как работят претендентите? Кои теми са им близки до сърцето и какви са политическите им корени?

Скенерът е разположен вдясно на интернет приложението и върху него има изобразени различни елементи. При сканиране се отваря нов прозорец за предварителен преглед, където кандидат – президентите изразяват мнението си в специално видео.

Потребителите ще видят и интерактивен Таблет, където има различни теми, които са символизирани с изображения. Те отново показват отговорите на съответния кандидат- президент.

За изработването на приложението представените кандидати дадоха специални интервюта, в които отговориха на осем еднакви въпроса. Ако се стигне до балотаж на президентските избори, претендентите ще отговарят на нови допълнителни въпроси, непосредствено преди финалният им сблъсък.

Коментари (0)

Публикувано в на 19 октомври 2011 г.