Скандалите около “Мисис България” – край на сагата

На специална среща с журналисти лицензиантката на световните конкурси Mrs. Galaxy и Mrs. Earth за България се похвали с нов лиценз – за конкурса Mrs. United Nations.

Преди месеци на въпросният конкурс участва Екатерина Дунева. След като в България обаче тя обяви, че е участвала на Мисис Свят 2008, понесе наказание от световната централа на конкурса, а лицензът за него бе отнет от Ирина Папазова и предоставен на Теодора Колчева.

«Смятам, че това е един престижен конкурс и не мога да си обясня защо трябва да се бъркат имената на конкурсите. В България всичко е прозрачно за пред света, световните централи следят какво се случва у нас и подобни неща са недопустими» – коментира Теодора Колчева.

Регистрацията на марката “Мисис България Misis Balgarya” с входящ номер 91 532, собственост на Миглена Савова, е отменена и дамата в момента обжалва решението.

Това е единственото съдебно производство, в което името на Теодора Колчева е замесено, но не като ответна страна, а като свидетел на Патентно ведомство. Всички слухове на тема съд между двете са абсолютно необосновани.

На лицензиантката на световните конкурси Теодора Колчева предстои да организира Mrs. Bulgaria и Lady Bulgaria – марки, регистрирани в Патентно ведомство с номера на заявките съответно 106361 и 106362.

Победителките от конкурса ще представят България на Mrs. Galaxy, Mrs. Earth и Mrs. United Nations, както и на конкурсите MS Galaxy, MS Earth и MS World.

Много световни гости се очакват за големия конкурс, който ще се състои на 6 декември. Водещ на конкурса ще бъде Устата.

Коментари (1)

Публикувано в на 21 октомври 2008 г.