Шведски топ футболиски ритат благотворително с Бойко Борисов

Премиерът Бойко Борисов и изпълнителният директор на шведската медийна група MTG Ханс-Холгер Албрехт ще участват в благотворителна футболна среща

Утре, 29 септември (вторник) от 16.00 часа на националния стадион „Васил Левски”, премиерът Бойко Борисов ще играе в благотворителен футболен мач в помощ на хората с бъбречна недостатъчност в България.

Срещата ще се състои между отбора на министър-председателя, в който ще се включат именити български футболисти като Йордан Лечков, Любослав Пенев, Даниел Боримиров и Красимир Балъков, и отбора на изпълнителния директор на шведската медийна група MTG, част от която е Нова телевизия – Ханс-Холгер Албрехт.

Участие в състава на шведския отбор ще вземат световноизвестните играчи Томас Равели, Стиг Тьофтинг, Джон Олдридж, Рони Уелан и Фреди Бобич. Премиерът Бойко Борисов и г-н Ханс-Холгер Албрехт (на снимката долу) ще бъдат капитани на двата отбора в благотворителния мач. Уговорката за мача беше направена още при предишната визита на медийния директор, когато г-н Борисов беше кмет на София.

По време на играта ще се бъдат събирани средства за закупуване на апаратура в помощ на хората, страдащи от бъбречна недостатъчност. Входът за срещата е свободен.

Съставът на шведския отбор включва:

Томас Равели – Един от най-известните шведски футболисти и най-голямата звезда в отбора на Швеция на Световното първенство през 1994.

Джон Oлдридж – Един от най-великите aнглийски голмайстори и легенда от отбора на Ливърпул. За 882 мача той е отбелязал 474 гола.

Рони Уелан – Звездният полузащитник на Ливъпул през 80-те. За своята кариера той е печелил шест път титлата на Анлийската Висша лига, три пъти Купата на Футболната асоциация и Европейската купа.

Стиг Тьофтинг – Силен полузащитник, който е изиграл повече от 40 мача за Национални отбор на Дания. През своята кариера е играл в Английската Висша лига и Бундеслигата.

Фреди Бобич – Звезден нападател. През 1996 той е бил водещият голмайстор на Бундеслигата. През 1996 е бил част от немския отбор победител на Евро’96.

Коментари (0)

Публикувано в на 28 септември 2009 г.