„Щети“ – потопи се в жестокия свят на адвокатите по AXN

От 12 октомври, всеки понеделник от 22:00 ч. – двойни епизоди
ЩЕТИ (Damages)
Премиера
драматичен сериал, САЩ, 2008 г.
1 сезон
с Глен Клоуз, Роуз Бърн, Тейт Донован, Анастейша Грифит, Тед Дансън, Майкъл Нури, Закари Буут

„Щети” е вълнуващ трилър за нюйоркската съдебна система, където залогът е огромен. Сериалът проследява турбулентния живот на високоуважаваната, но безскрупулна адвокатка Пати Хюз (Глен Клоуз) и нейното умно и амбициозно протеже Елън Парсънс (Роуз Бърн).

Елън скоро е ангажирана с важно дело срещу Артър Фробишър (Тед Дансън), милиардер, който е обвинен в нелегални продажби на акции, които са спасили състоянието му, но са разорили подчинените му. Умна, но наивна, Елън бързо осъзнава какво значи да се печели на всяка цена, дори това да коства нечий живот.

Клоуз, която печели „Златен Глобус” и две награди „Еми” за участието си в този сериал разкри, че проучването на ролята на борбената Пати Хюз е било изключително преживяване, тъй като това й е дало шанс да се срещне с много жени, за които се смята че са на върха в техните професии, включително и прокурорката, която преследва Осама Бин Ладен.

Сериалът има 5 награди и 24 номинации, сред които една награда „Златен Глобус” 2008 г. за най-добра актриса в драматичен телевизионен сериал – Глен Клоуз, три награди „ЕМИ” 2008 г. – за главна женска роля в драматичен телевизионен сериал – Глен Клоуз, за поддържащ актьор в драматичен сериал и кастинг за драматичен телевизионен сериал и една награда „ЕМИ“ от 2009 г. – за най-добра актриса в драматичен сериал. Сериалът има 4 номинации за „Златен Глобус” и 14 номинации за наградите „ЕМИ”.

Коментари (0)

Публикувано в на 4 октомври 2009 г.