Ще влизат още хора в Big Brother Family – виж какви изненади предстоят! с онлайн видео и снимки

Ще влизат още хора в Big Brother Family – виж какви изненади предстоят!

Big Brother Family започва утре

1. Концепцията: В търсене на семейните ценности

Първа пролет, първи семеен Big Brother!

Най-популярният риалити формат се завръща на екрана на Нова телевизия с нова, уникална за световната история на формата концепция. Според прогнозите на Endemol, лицензодател на Big Brother, успехът на семейното шоу в България ще даде нови насоки на риалити програмите по света.

След провеждането на благотворителния VIP сезон, продуцентите на предаването отново си поставиха сериозни социални цели – да намерят формулата на семейното щастие.

Според статистиката 80 процента от българските семейства признават, че не са щастливи. В 40 на сто от българските семейства има случаи на домашно насилие, броят на разводите у нас е скочил двойно през 2008 година, 38% одобряват възпитанието с шамари. България е на първо място в Европа по изоставени деца до 3 годишна възраст.

Тази статистика даде основание на Old School и Нова телевизия да потърсят истините и лъжите в българския семеен модел. Big Brother Family не е само риалити шоу. Този сезон предаването ще се превърне в най-мащабното социологическо и психологическо проучване. Данните от него ще бъдат представителна извадка на най-често срещаните семейни модели в България.

Задавали ли сте си въпрос защо за толкова години няма нито един успешен български сериал? Причината за това е изкуственият диалог, невъзможността да се създадат истински, реални взаимоотношения между актьорите. Big Brother Family ще бъде отговорът на Нова телевизия в търсенето на най-добрия семеен сериал, защото Big Brother е абсолютно реален. Много любов, много хумор и много драми, които намират разрешение обеща на зрителите Олга Лозанова, програмен директор на Нова телевизия.

Big Brother е социален феномен, който ние ще използваме, за да помогнам на хората да живеят по щастливо, заяви Нико Тупарев, изпълнителен продуцент на предаването. По време на кастингите хора от екипа, наречени скаути, са живяли в домовете на избраните семейства. Нещо повече – сами са издирвали и убеждавали семейства да станат част от новия сезон. Част от семействата, които утре ще видим по Нова телевизия, не са се явявали на кастинг. Продуцентите сами са ги убеждавали защо те са важни за формата, защо са съществена част от семейния екперимент. С цялата рекламна кампания на превадането продуцентите искат да внушат, че няма по-важно нещо от децата, от това как се възпитават и какви са взаимоотношения в семейната ни среда, каза още Тупарев.

2. Шоуто: ключови елементи

Скаути

На база много предварителни анализи, социологически проучвания, фокус групи, продуцентите на Big Brother Family са имали предварително определени типажи, които са търсили. Със сложната задача по намирането на най-характерните или най-различни са натоварени т.нар. „скаути”. Те са убеждавали желаните участници да влязат в къщата, да покажат своето семейство, да споделят своето щастие или проблем с други двойки. Скаутите са влизали в домовете, живели са сред тези хора и са анализирали тяхното поведение. Търсени са интересни, крайни форми на семейства, не крие Тупарев. Кастингът за Big Brother Family утре се открива отново. Ако някой иска да каже, че това, което се показва не е българското семейство, е добре дошъл и винаги може да влезе в предаването. Всяко от участващите семейства крие зад себе си повече от една тайна, която ще се опитаме да разкрием в предаването, каза още Тупарев.

Номинации

За първи път в историята на Big Brother зрителите ще могат да участват в номинациите. Нарочени за изгонване ще бъдат цели семейства, но гласуването ще бъде отделно за всеки член от семейството. Семейства ще бъдат номинирани всеки понеделник, а събралите най-отрицателен зрителски вот ще напускат къщата в четвъртък.

Мисии

Забавни, психологически и физически мисии ще трябва да изпълняват семействата в къщата. Чрез тях зрителите ще определят как различните типове семейства се справят със задачите. С мисиите ще си проличи поведението на двойките в криза, ще изпъкнат нещата, които ги сплотяват и разединяват.  Децата в къщата няма да участват в мисиите.

Заплати

Социалният сезон на Big Brother има за цел да изследва и финансовите навици на българските семейства. Пет типа семейства според финансовия им статус участват в предаването. Всяко от тях ще получава заплата, която ще може да харчи в магазина, ресторанта и фризьорския салон. След първоначалното разделение на 5 типа според финансовия статус, продуцентите са разделили семействата по друг начин: богати,заможни,средна класа и под средната класа. Всеки месец те ще получават заплатите си от човека, раздал най-много парични награди – Ники Кънчев.

Медиите

През този сезон Big Brother Family повече от всякога ще разчита на медиите. Зрителите понякога са доста лениви, освен това хората най-трудно приемат истините, така че целият екип на Нова телевизия и Old School разчита на отговорните медии да насочват вниманието към ключови моменти и болезнени обществени теми.

Външните хора

Една от големите тайни на шоуто загатна Ники Николов, изпълнителен продуцент на Big Brother Family. Всяко семейство е свързано с външни хора, които оказват влияние върху най-интимните семейни взаимоотношения. Какви са тези хора, Николов не разкри, но стана ясно, че на някакъв етап от предаването те също ще влязат в къщата.

3. Къщата: семеен уют, мъдри мисли и дърво на живота

И този сезон къщата на Big Brother е модерно и луксозно обзаведена. Освен скъпи мебели в нея има и две тематични стаи – ангелска и дяволска. Кои семейства ще попаднат там и защо, гледайте от понеделник.

В къщата семействата разполагат с хол, кухня, детски кът, няколко спални, бани, тоалетни, трапезария, салон за красота, магазин, ресторант и двор. 62 камери ще следят движенията им във всеки ъгъл. За първи път външни хора ще имат право да влизат в къщата. Наетият обслужващ персонал ще работи на смени срещу съответно финансово възнаграждение. Никой от тях няма право да обсъжда теми от външния свят със съквартирантите, да им дава информация как се справят или как медиите коментират поведението на участниците.

Специално проектирани за Big Brother Family бетонни маси и над 20 стола ще събират съквартирантите на големи семейни вечери.

В двора на къщата има „говорещо дърво”, в което има скрит тайник, но никой не знае какво ще има в него. Само можем да гадаем какво са измислили продуцентите, за да изненадат бъдещите съквартиранти. Естествено, това са само част от изненадите в най-голямата къща на Big Brother досега.

4. Съквартирантите: колко са на брой?

В този сезон на Big Brother Family съквартирантите ще бъда цели семейства. Продуцентите направиха най-голямата досега къща, за да могат участниците да живеят комфортно и в уют. Колко семейства ще вземат участие?

Броят на участниците е една от изненадите на Big Brother Family. Семействата, които успешно преминаха кастингите, вече са настанени в хотела в пълна изолация от външния свят. Дали всички ще влязат в къщата, ще решат продуцентите часове преди началото на първия live в понеделник, 22-ри март от 20:00 часа.

5. Водещите

Ники Кънчев – Big Brother Family

Лайфовете в Big Brother Family ще бъдат два пъти седмично – в понеделник и четвъртък.

Изненадите започват още ден след старта на предаването – на 23-ти март, вторник, ден след влизането на семействата, зрителите на Нова телевизия ще видят втори live, в който на горещия стол (диван) пред Ники Кънчев ще застанат продуцентите на Big Brother Family. Всеки от тях ще разкаже своите впечатления за участниците, случки от кастингите и тайните, които само един опитен психолог може да разгадае.

Обичайното за формата коментарно предаване „Голямата уста” ще бъде заместено от двама мъже наполовина. Иван и Андрей ще коментират най-интересните теми от Big Brother Family във вечерното си шоу. Неизлъчени кадри, любопитни гости, скандални коментари и първите интервюта на изгонените съквартиранти ще видите само във „Вечерното шоу на Иван и Андрей”.

Семейни профили

1. Патриархалното семейство

Той е на 38 и е с четири години по-голям от нея. Имат дъщеря и изкарват по 4000 лева на месец. Живеят в „градче със себе си заето, на 20 километра от Бургас”.

Тя има предишен брак. Той казва, че няма нещо, което не може да свърши, а тя го смята за самовлюбен. Не излизат заедно. Той често е навън, а тя прекарва повече време вкъщи. Затова пък и двамата употребяват алкохол. Той тропа с юмрук по масата, а тя изпълнява домакинските задължения с мрачни мисли в главата. И двамата смятат, че сексът е много важен за тяхната връзка. Той е важен и за други връзки и социални контакти, в които тя го подозира. Приема изневярата равнодушно, защото „той все пак е мъж”. Той далеч не е толкова толерантен и никога не би простил, но по отношение на собствените си действия няма притеснения.

Често се карат за детето. Той е прекалено строг родител.

Заради „освободеността й”, но по-вероятно заради първия й брак, родителите му не я харесват.

2. Семейство Адамс

Тя е по-голяма от съпруга си с две години. Двамата общо са на 66 години. Имат едно общо дете и едно от предишния приятел на жената. Живеят в собствено жилище в града на тепетата. Той я смята за прибързана и прекалено емоционална, а тя него – за флегма и нерешителен. За него казват, че е нацист, а за нея – че е луда. Смятат себе си за крайни противоположности, но се обичат безумно и са идеални един за друг. Имат бурна и страстна връзка. Веднъж в живота си са се разделяли. Тя се върнала на третия ден, защото не издържала без него.

Красиви са и често са обект на желание от страна на противоположния пол. И двамата обичат флирта. Но тя предупреждава, че ще избухне, ако той флиртува с друга в къщата.

Той е будист, интересува се от философия, а тя е доста нервна и се страхува от смъртта.

3. Златна сватба

И двамата съпрузи са на 62 години. Той е интелектуалец и изобретател, а тя – вярната му половинка и благородна лекарка. Имат син, дъщеря и три внучета. Смятат себе си за идеалната двойка, а хората около тях определят любовта им като вечна.

Той е моторът на цялата връзка, обича да е водеща фигура и се дразни от склонността й да му прави забележки. Тя пък се чувства комфортно като ко-пилот, въпреки че не харесва избухванията му.

Животът им е изпълнен с мечти за признание и реализация. Обичат да се разхождат вечер в стария град и да си почиват на каменните пейки в театъра.

Интелигентни и уважавани, достолепни хора. Той обича да бъде ухажван и много се дразни, че жена му не обръща достатъчно внимание на външния си вид. Според него често караниците им завършват в леглото.

4. Бохемите

Един порядъчен собственик на ресторант и една не дотам порядъчна актриса. Една много усмихната и естествена жена, толкова много, че не обича да носи дрехи. Тя се гордее с това, че може да изкарва пари и изкарва повече, които основно харчи за външния си вид. Много добре осъзнава, че привлича отсрещния пол. Смята, че той не я ревнува, но тя него – много. Дава му оценка 10 за секс. Не са си изневерявали и не намират оправдание за такова нещо. Той не харесва в нея това, че е лесно раздразнима и понякога не го изслушва, а на нея й липсва време в брака. Той мечтае за спокоен живот. И двамата не излизат с приятели и не пият. Мъжът влиза в Big Brother Family заради забавлението. В къщата определено ще бъдат център на внимание, защото са интересна двойка и защото от нея струи сексапил. И двамата са под 30-годишни и живеят в град, който не старее.

5. Заврян зет

Тя е на 36, той на 37 години. Докарват си около 2000 лева на месец. И двамата имат високо самочувствие за външния си вид и водещото във връзката им е сексът. За него тя е идеалният партньор, за нея – той не е. Тя е по-общителна от двамата и често излиза по женски. Тези двамата не могат да се разберат кой командва в семейството. Тя се дразни, когато той пие, става агресивен, обижда и псува. А той – когато къщата не е подредена. Тя не работи и домакинските задължения са изцяло нейна грижа. Той “помага” като глези децата и й създава още повече работа. Той признава, че е изневерявал, но тя не знае за това. Той се страхува от високо, тя от самотата. Били са на ръба на развод, защото неговите родители не я приемат. Той се чувства като гларус в клетка далеч от морските вълни.

6. Кокетката и кученцето

Те са млади и имат дъщеря на година и половина. Тя е млада, 19-годишна майка, а той е със седем години по-голям от нея. Живеят с родителите си. Тя за него е идеалният партньор, той за нея – не. Тя има основно образование, а той е по-умният в къщата, защото е завършил средно. Тя често мечтае…да стане известна. Преди е била манекенка, а той – футболист. Така се запознали и се взели. Сега горко съжаляват, че не са продължили професионалните си кариери.

Тя приема брака по-свободно и би си позволила няколко връзки едновременно. Излиза често с приятелки, а той остава вкъщи при детето. Тя обича флирта, той – не. Тя му е изневерила, той на нея – не.  Тя го плаши с бой, ако флиртува в къщата на Big Brother Family. Тя го ревнува болезнено. Заради съмнения, че й изневерява го удря с метална статуетка по главата. Оттогава често повтаря, за да затвърди мъжа й урока си.

Свекървата не я харесва, смята я за надута и лоша. Явно снахата й е взела страха, защото не смее да каже повече.

7. Брак с чужденец

Той е истински джентълмен, а нейната най-голямата грешка е, че се е родила в България. Любовта и уважението са най-важни за тях. Сексът не остава по-назад. Тя е по-общителна, излиза често и е много ухажвана. Двамата харчат много пари за детето, за дрехи, бижута и забавления. На него му липсва единомислие във връзката и се дразни на това, че тя е твърдоглава. Тя пък не приема неговата агресия, нервност и това, че пие алкохол. Заради тези неща се карат много често. Двамата определено ще бъдат център на внимание, защото тя е красива, а господинът – контактен. Той влиза в къщата, за да угоди на жена си. Тя живее в морската столица, а той е гражданин на чужда държава.

Домашни рецепти за семейно щастие

1. Патриархално семейство – ракия, шопска салата и мезе

Типично българско ястие, което, както повелява традицията, се сервира от жени. Препоръчва се ракиена чаша без столче, със здрава основа, заради системните разтрисания на масата.

2. Семейство Адамс – спагети с макови зърна

Сложна рецепта за издръжливи стомаси. Съставките трябва да се смесват внимателно, за да не предизвикат взрив. Ако все пак успеете да го сготвите, без да си изгорите веждите, очаква ви кулинарно пиршество и върховна наслада.

3. Златна сватба – пита с шарена сол и мед

Поднася се на трапезата на семейни празници. Пече се в домашното огнище, а рецептата се предава на поколенията. Солта и медът символизират житейските вкусове, които всеки опитва по пътя си.

4. Бохемите – котлет от сьомга

Претенциозно ястие за разкрепостени вкусове. Сервира се с декорация от прясно откъснат див лук върху меко канапе със сатенени завивки.

5. Заврян зет – студени кебапчета и топла бира

Препоръчва се за консумация на плажа, под избелял рекламен чадър. Обикновено се сервира при цакане на карти или игра на табла.

6. Кокетката и кученцето – ягоди с шоколад

Десерт за изтънчени дами с еротичен подтекст. Не се колебаят да го поръчват целогодишно, въпреки че ягодите са истински само през пролетта.

7. Брак с чужденец – пица с краве сирене и филе елена

Балканският вкус оказва силно влияние върху целия западен свят. Силно ароматните български подправки и склонността към запръжка с лук оставят неизлечими белези върху финото западноевропейско обоняние.

Коментари (0)

Публикувано в на 22 март 2010 г.