Ще ни правят на маймуни по Animal Planet през май! :)

Animal Planet представя Планетата на приматите – празник с нашите най-близки роднини в животинския свят и техните тъжни и весели моменти

През целия май и юни през 2010 г. Animal Planet ще проследи живота на нашите предшественици в целия им блясък по време на МЕСЕЦА НА ПРИМАТИТЕ. Зеленият канал ще излъчи уникална селекция от предавания за приматите по света, ще се впусне в изследване на техните различни характеристики, поразителните им възможности да учат и разнообразните хабитати, които обитават.

ТЕЖКИ ВРЕМЕНА В ГРАДА НА МАЙМУНИТЕ“ – премиерата ще се излъчи на 3 май от 19:40 ч.

Това е вълнуваща поредица от 13 епизода, в която се смесват графична анимация с живо действие, за да представи епичния разказ,  базиран на проекта „Смитсониън” – най-дългото изследване посветено на приматите в света.

УАКАРИ – ТАЙНИТЕ НА АНГЛИЙСКАТА МАЙМУНА“ – премиерата ще се излъчи на 2 май от 22:55 ч.

Документалната поредица фокусира върху толкова рядък вид животно, което е отбягнало всеки опит да бъде заснето. Ще последваме биолога Марк Боулър  в неговата мисия да открие този интригуващ вид и да разкрие неговите тайни.

МАЙМУНСКИ ЖИВОТ 3 премиерата ще се излъчи на 3 май от 17:45 ч.

Поредицата от 20 серии разказва за спасяването на определен вид маймуни, с които се злоупотребява най-много в света и работата на Д-р Алисън Кронин, чиято мисия е да спре нелегалното изнасяне на примати от техните хабитати.

ОСТРОВА НА ОРАНГУТАНИТЕ 2 премиерата ще се излъчи на 3 май 19:10 ч.

Поредицата от 15 епизода проследява хронологически живота на група осиротели орангутани, които се учат да живеят заедно в защитен резерват в Борнео.

С ЧОВЕКОПОДОБНИТЕ МАЙМУНИ 2“ – премиерата ще се излъчи на 20 май от 22:00 ч.

Поредицата проследява в 12 серии как природозащитниците неуморно работят за спасяването на маймуните – от работата под прикритие на пазарите в Камерун до рехабилитацията на маймуните и работа с нагласите на хората.

„УЧИЛИЩЕ ЗА ГОРИЛИ“ – премиерата ще се излъчи на 13 юни от 13.40 ч.

Поредицата проследява забележителната история на горили, които са родени в клетки и след това освободени. Запознайте се с изследователи и рейнджъри, които изцяло са посветили своята работа на опазването и благополучието на тези застрашени видове. Можете да проследите и подготовката на животните в Африка, която им осигурява промяна без стрес.

ПЛАНЕТАТА НА ПРИМАТИТЕ ще ви направи свидетели на истории за приятелство, ревност, йерархия, интриги, политика и игри както между маймуни, така и между личности, които са посветили живота си на спасяването на тези интелигентни животни.

Коментари (0)

Публикувано в на 15 април 2010 г.