Шменти Капели: Легендата – снимки от премиерата на сериала

ШМЕНТИ КАПЕЛИ: ЛЕГЕНДАТА покани медии, екип и фенове на банкет

Владислав Карамфилов-Въргала и екипът на сериала представиха филма пред медии и приятели

На класически банкет в Ракия бар Ракета Владислав Карамфилов-Въргала представи дългоочаквания си проект – най-новият сериал в българския ефир Шменти Капели: Легендата, който стартира в ефира на TV7 тази събота, 19 октомври, 21:00.

Медии, фенове, актьорски състав и екипът на сериала изгледаха трейлър на първи епизод на ужасяващо смешната сатира за тарикатите и балъците в българската действителност. На премиерата присъстваха звездите от сериала Филип Трифонов, Иван Матев, Ася Йовчева, Латинка Петрова, Емил Емилов, Йордан Данчев и много други. В лентата, като другаря Прашо, участва и небезизвестният Радо Прашката (на снимката горе), който демонстративно изгори пред гостите своята емблематична прашка, отбелязвайки старта на нов етап в живота си.

„От няколко месеца тези повече от 100 човека, с които влагаме цялото си време и любов към работата, са моето ново семейство. Да ви призная честно, работим в такава хармония и синхрон, че не ми се връща в истинския живот“, развълнуван сподели Владислав Карамфилов.

Автор, продуцент и идеен двигател на Шменти Капели: Легендата е Владислав Карамфилов-Въргала. В сериала участват Йосиф Сърчаджиев, Филип Трифонов, Иван Матев, Ася Йовчева, Латинка Петрова, Емил Емилов, Стефан Попов, Валентин Гошев, Йордан Данчев и мн. др. Поредицата е от 12 епизода с продължителност един час, като пилотният Епизод 1 е с продължителност час и половина. Главен оператор е Димитър Скобелев. Художник на продукцията е Ангел Манов, а костюмограф – Ани Владимирова.

Развит върху основата на хитовия филм Операция Шменти Капели, сериалът започва своето действие в началото на 40те години на миналия век и с много смях ще премине през царска, социалистическа и съвременна България, в които зрителят ще припознае много от „строителите“ на съвременна България (като другаря Тодор Живков) и характеристиките на българската самоличност.

Около героите се вихрят афери за милиони, а идеология, народопсихология и ежедневна мотивация се определят от отговора на най-важния въпрос – къде са парите! Социални, криминални и семейни взаимоотношения изграждат картината на една абсурдна, неспасяема и смешна до сълзи държава. Ансамбълът от герои разкрива различни пластове от българското общество – от мраморните кабинети на управляващите до борещите се за ежедневно оцеляване неудачници, през по-екзотични екземпляри като певец с автомат, електротехник с говорен дефект и съдия-изпълнител с грешен адрес.

Шменти Капели: Легендата. Събота, 21:00, TV7

Снимки от премиерата:

Коментари (0)

Публикувано в на 16 октомври 2013 г.