„Шесто чувство“ – филми по Нова телевизия

Филмови акценти в събота и неделя, 15 и 16 май 2010 по „Нова“

15 май, събота, 20.00 часа
Шесто Чувство (Sixth Sence)
1999 / САЩ
Режисьор: М. Найт Шаямалан
В ролите: Брус Уилис, Хейли Джоуел Осмънт, Тони Колет, Оливия Уилямс и др.
Жанр: Драма

Детският психолог Малкъм Кроу неочаквано е посетен от бивш пациент на име Винсънт в пристъп на ярост. Винсънт ранява Кроу, а после се самоубива. Няколко месеца по-късно пациент на Кроу става 9-годишният Коул. Коул вижда мъртви хора, които не знаят, че са починали. Затова в училище го смятат за откачалка. Отначало Кроу мисли, че му се привижда, но след като прекарва доста време с момчето, открива, че може би наистина вижда мъртви хора.

16 май, неделя, 12.50 часа
Моята мащеха е извънземно (My Stepmother is an Alien)
1988 / САЩ
Режисьор: Ричард Бенджамин
В ролите: Дан Акройд, Ким Бейсинджър, Джон Ловиц, Алисън Хенигън, Сет Грийн и др.
Жанр: Комедия

Дан Акройд играе ролята на ексцентричния физик и вдовец Стивън Милс, който в стремежа си да осъществи контакт с извънземен живот обуздава мощта на мълнията и изпраща енергиен лъч към друга галактика. В отговор Земята е посетена от космически кораб, в който има извънземно, придобило човешка форма и човешко име – Селест. Макар че красавицата Селест е на Земята, само за да убеди Стивън да продължи експериментите си, той се влюбва в нея. Междувременно дъщерята на Стивън – Джеси, се опитва да убеди блажено унесения си баща, че Селест определено „не е от този свят“.

16 май, неделя,15.10 часа
Мечтателки (Dreamgirls)
2006 / САЩ
Режисьор: Бил Кондън
В ролите: Джейми Фокс, Бионсе Ноулс, Еди Мърфи, Дани Глоувър, Дженифър Хъдсън, Аника Нони Роуз и др.
Жанр: Драма

На фона на бурните събития през 60-те и 70-те години филмът проследява възхода и падението на три жени, сформирали обещаваща момичешка група. Те биват открити на конкурс за таланти от амбициозен мениджър, който им предлага уникална възможност. Но успехът винаги си има цена и те скоро разбират, че цената на славата и богатството може би е по-висока, отколкото са си представяли.

16 май, неделя, 23.10 часа
От Русия с любов (Birthday Girl)
2002 / САЩ
Режисьор: Джез Бътъруърт
В ролите: Никол Кидман, Бен Чаплин, Винсент Касел, Матю Касовиц, Бен Милър и др.
Жанр: Комедия

От любовните връзки по интернет и булките, поръчани по пощата, рядко излиза нещо и Джон би трябвало да знае това. Но тъй като никога не е имал късмет в любовта и вече е уморен от чакане да се появи идеалната жена, той решава да рискува и да си поръча булка от Русия онлайн. Отначало нещата изглеждат идеални: новата му булка Надя е ослепително красива и макар че не говори добре английски, уменията й в леглото компенсират всички проблеми в общуването. Когато „братовчедите“ на Надя неочаквано пристигат, за да отпразнуват рождения й ден, Джон бива оплетен в тяхната мрежа на поквара и престъпления.

Коментари (0)

Публикувано в на 4 май 2010 г.