Шест сестри еп. 3, 4, 5, 6, 7 от 29, 30, 31.01. и 01, 02.02.2018

Кристобал рискува заради Бланка (29-и януари)

Бланка трябва да поиска фалшив смъртен акт от Кристобал Лойгори и той, въпреки че не обича да лъже, ще рискува заради нея. Тя разбира, че свекърва й е изместила по-напред датата за сватбата, тъй като е излезнала новина за вечерта на годежа във вестниците.

Елиса е доста афектирана от смъртта на баща си, но София и Карлитос успяват да я изкарат от дома й и да я развеселят малко. София ще пробва нова рокля и иска мнението на приятелката си.

Франсиска се запознава с Габриел, син на собствениците на Амбигу и работник във фабриката. Габриел в очарован от гласа й.

Сестрите ще заложат вещите си, за да намерят пари (30-и януари)

Диана информира сестрите си за тежката икономическа ситуация, в която са изпаднали. За да се справят с нея, ще трябва да заложат мебели, дрехи и различни предмети. Предвид тези обстоятелства, Селия се отказва от мечтата си да учи в Сорбоната, Франсиска също отлага фантазиите си да пее в Амбигу, Бланка смята, че сватбата й с Родолфо ще бъде в риск, а Елиса представянето й в обществото. За да го избегне, Елиса решава да говори с чичо си Рикардо. Но Росалия я кара да осъзнае какви последствия ще има, ако предприеме тази крачка.

Във фабриката нещата не вървят. На работниците не им се плаща и обстановката е враждебна. Поръчката за платовете за билярдни маси е в опасност, защото никой не иска да работи допълнително и защото не знаят как да направят тези платове. Дават на Селия да преведе от английски книга с инструкции за изработка на този вид плат.

Габриел предлага на Франсиска да пее в Амбигу (31-и януари)

В отчаянието си, сестрите Силва продават част от мебелите си на антиквар, но не се осмеляват да рисуват с портрета на майка им. Габриел предлага на Франсиска да пее в Амбигу. Тя най-напред отказва, но Селия я убеждава да отиде на следващата вечер, за да види кафене-театъра.

Залогът да създадат платове за билярдни маси може да проработи, благодарение на това, че Селия е превела английска книга с инструкции. Бланка се съгласява да иска пари от годеника си, но тя се отдръпва от страх към Доня Долорес.

Предвид заплахата на Каролина да търси друг доставчик, те предпочитат да изпълнят по „нередовен“ начин ангажиментите си към магазини Париж.

Елиса си поставя за задача да привлече вниманието на Салвадор по всякакъв начин. Дори отива във фабриката, за да го покани на първия бал на София.

Селия също иска да помогне на Петра, която не може да чете, и предлага да й даде няколко урока, но това ядосва приятеля й Мигел.

Диана прави „щедро дарение“ (01-и февруари)

Дон Рикардо замисля интриги, за да разруши семейството. За момента той иска да знае тайните на Салвадор и кара Базилио да го разследва.

Франсиска е окуражена от Селия да отиде в Амбигу и там открива музикална атмосфера, която я съблазнява и зашеметява поравно.

Сестрите Силва правят всичко, което могат, за да спечелят пари и работниците да не стачкуват.

От своя страна, Адела отива да види Херман и Каролина в опит да запази магазини Париж като клиенти.

Бланка е убедена от бъдещата си свекърва да участва в благотворителен обяд, където трябва да даде щедро дарение, което не знае откъде ще вземе … Затова измислят да дадат плик с хартийки вътре вместо пари.

Диана и Салвадор се срещат с Дон Аурелио, клиента с билярдните маси, от който Диана иска аванс. Но серия от сексистки коментари карат Силва да скочи и да изложи операцията на риск.

Елиса ревнува заради първия бал на нейната приятелка София и близостта, която сестра й Диана има с голямата й любов Салвадор Монтанер.

Бланка се дерзае, че не е успяла да вземе плика с изрезките от Доня Долорес, но отваряйки чантичката си, тя го вижда вътре и сестрите й мислят, че Кристобал й е помогнал.

Сестрите взимат голямо решение за спасението на фабриката (02-и февруари)

Франсиска се чуди дали да пее в Амбигу, или не. Карлитос се опитва да сдобри Елиса и София. Докато се опитват да скрият смъртта на баща си, сестрите се сблъскват с нови проблеми във фабриката. Тъй като не са успели да получат пари, работниците решават, че ще стачкуват.

Бланка благодари на Кристобал, че я е спасил с плика.

Междувременно работниците са разделени на две групи, тези, които подкрепят стачката, и тези, които не го правят; Това, което не знаят, е, че един от тях отговаря на интереси, които нямат нищо общо с фабриката.

Луис посещава Франсиска и си говорят за музика. Той иска да я убеди да се яви на изпити в Консерваторията. Диана, която осъзнава, че стачката ще им попречи да изпълнят поръчката навреме, уверява Салвадор, че има решение и отива да говори със сестрите си.

Нещо ще промени живота на всички сестри: Диана ги убеждава в необходимостта да работят във фабриката и те се съгласяват.

Гледай видео запис от сериала онлайн в оригинал или на български

Инфо: TVNovellas.blogspot.bg

Коментари (1)

Публикувано в на 29 януари 2018 г.