Шефът на младежкото БСП е оптимист при Коритаров

Младите соациалисти: БСП излиза от кризата

„БСП започва да излиза от кризата. През първата година не можеше да се очаква каквато и да била активност. По партията беше хвърлена много кал”, това заяви в студиото на „Свободна зонаЯвор Гечев, председател на младежкото БСП.

Основен акцент в разговора на водещия Георги Коритаров с Гечев бе предстоящото заседание на 47-ия Конгрес на БСП, което ще  се проведе на 16 октомври 2010 г. (събота) от 10.00 часа в зала 1 на НДК в София.

Гечев разказа за левия проект „България 2020 – европейска социална държава”, който официално ще бъде представен на конгреса от члена на ИБ на НС на БСП Георги Пирински.

В „Свободна зонаГечев разкри, че частта „младежка политика” от проекта е изцяло писана от младите в социалистическата партия, а цялостно документът представлявал рамково изложение на визията на партията за развитието на България в следващите 10 години.

Лидерът на младите социалисти подчерта, че за БСП в момента от изключителна важност са предстоящите местни и президентски избори. От друга страна изборите били важни и от гледна точка на това дали ГЕРБ ще успее да овладее всички сфери на властта или не. Проблемът на управляващите според Гечев бил това, че те нямат дългосрочна визия, а работят „на парче”.

„Има все повече чуваемост за активностите на БСП. Хората видяха какво е дясно управление – липса на каквато и да било политическа визия”, завърши гостуването си в „Свободна зона” по ТВ+ Гечев.

Коментари (0)

Публикувано в на 14 октомври 2010 г.