Шефът на Фейсбук харесва най-старата социална мрежа – ракията!


Вицепрезидентът на „Фейсбук”: „Страницата ви изглежда страхотно и шоуто ви е страхотно!”

Във вторник вечер специален гост в „Шоуто на Иван и Андрей” бе един от най-влиятелните хора в света – вицепрезидентът на „Фейсбук” – Блейк Чендли. „Фейсбук” е най-голямата социална мрежа на планетата с близо 600 милиона потребители. Затова някои хора го определят като третата по големина държава в света. Заедно с него в студиото бе и домакинът на най-голямото изложение за е-бизнес и маркетинг в Европа Webit 2010 – Пламен Русев.

Основателят на „Фейсбук” Марк Зукърбърг първи в света предоставя проста платформа за обмяна на информация и общуване с приятели. „Понякога най-добрите концепции се оказват най-простите!” – каза Мистър Чендли.

Пламен Русев пък обясни понятието „социална мрежа” като „онова, което събира хората на едно място”. „Комуникацията се развива и се случва онлайн и днес онлайн се нарича „Фейсбук”!” – допълни домакинът на Webit 2010.

Г-н Чендли не смята, че заради интернет хората са забравили да общуват, както и не смята, че цялата общност се намира във „Фейсбук”. Той определи качването на снимки като най-разпространеното нещо във „Фейсбук”.

Иван и Андрей на свой ред показаха на заместник-шефа на „Фейсбук” на какво ние българите викаме „социална мрежа”. Двамата водещи започнаха презентацията си с думите: „Може би не знаете, че българинът е открил социалната мрежа много преди да има интернет или ток!”. Веднага в студиото бе внесен „нашият български Фейсбук”, а именно – лютата домашнярка!

Иван и Андрей обясниха, че от силната българска ракия така ти се развързва езикът, че общуването става толкова лесно. „Става ти много социално и леко замрежено” – смяха се шоумените.

На г-н Чендли доста му се услади родната напитка и се пошегува, че след такава „социална мрежа” има много снимки във „Фейсбук”, за които хората биха искали да забравят.

Заместник-шефът на „най-големия клюкарник” в света каза, че във „Фейсбук” има около 1,6 – 1,7 млн. българи. Жените и мъжете, ползващи социалната мрежа в световен мащаб, били поравно. Потребителите на интернет феномена прекарвали там по 6-7 часа средно на месец.

На база на отскоро нашумелия и в България филм „Социалната мрежа” Иван и Андрей попитаха госта си вярно ли е, че „Фейсбук” всъщност е създаден заради мъж, който е изоставен от жена. Чендли с усмивка отговори: „Холивуд иска вие да си мислите така!”. По неговите думи Марк Зукърбърг e един 26-годишен човек – билионер, който умее да гледа в бъдещето и на 19 год. създава тази мания за човечеството днес.

Относно съмненията, които се появиха, че „Фейсбук” е проект на ФБР, вицепрезидентът каза, че всеки ден има нови теории за социалната мрежа, но не може да се отговаря на всички. „Ние разполагаме с нашите потребители и ако има нещо нередно, няма да просъществува този бизнес!” – категоричен бе той. По-скоро от компанията смятат, че добавят нещо добро в живота на хората.

Блейк Чендли хвърли един поглед и коментира страницата на „Шоуто на Иван и Андрей” във „Фейсбук”. Той отбеляза, че страницата на шоуто има над 8 хил. фена, но ако всеки, който гледа предаването влезе, ще станат много повече.

„Страницата ви във „Фейсбук” изглежда страхотно и мисля, че шоуто ви е страхотно, а често такива шоута имат много добри страници!” – добави Мистър Чендли.

Един от най-важните хора в света се обърна към домакините на шоуто и им каза: „Аз не съм известен! Вие сте известни!”. Съветът, който той дава на всички известни хора, е да проверяват дали някой не е взел тяхната самоличност във „Фейсбук”, защото това само по себе си е признак за популярност. Ако дадена личност се сблъска с подобен проблем, трябва веднага да сигнализира на администраторите на „Фейсбук”, които ще се намесят своевременно, предупреди той. Според него един от ключовете на най-голямата социална мрежа на планетата е, че хората там са реални личности.

Тъй като във „Фейсбук” се подвизават така наречените „хейтъри”, които пишат само негативни коментари и обиди, Иван и Андрей бяха любопитни какво вицепрезидентът ще каже за това. В отговор Блейк Чендли отговори: „Това, което постигна интернет, е да даде гласът на хората да се чуе и те коментират! Тази възможност хората да дискутират е много здравословна и е част от живота!”.

Webit, чийто лектор е и самият Блейк Чендли, а Нова телевизия основен медиен партньор, се намира в Топ 3 на събитията за дигитализация и маркетинг в Европа. Като домакин Пламен Русев обясни, че на Webit 2010 ще има над 5000 посетители и над 80 лектори, които ще съветват как компаниите да продават повече, как да работят ефективно със социалните мрежи и др.

В сряда вечер Деян Неделчев ще бъде гост на Иван и Андрей. Ексцентричният изпълнител ще представи за първи път в ефир клипа на най-новото си парче – „Дъртакa, което по негови думи е следващият му голям хит.

„Шоуто на Иван & Андрей”  . всяка делнична вечер от 22:00 часа по Нова телевизия !

Снимки: Явор Иванов

Коментари (0)

Публикувано в на 27 октомври 2010 г.