Шеф Манчев и жена му в пицарията на Джоуи, Пловдив – Кошмари в кухнята 07.05.2015 + видео

11 години след финалния епизод на „Приятели“ шеф Манчев ще се опита да предотврати края на Джоуи

На 6 май се навършиха точно 11 години от излъчването на финалния епизод на сериала „Приятели“, гледан от над 52 милиона американци. На 7 май очакваме стотици хиляди българи да проследят сагата на JOEYS PIZZA AND DINER, в която има всичко друго, но не и приятелство.

Сграда, свежо боядисана в слънчево жълто на един от големите булеварди в Пловдив е приютила мечтата за приятелство на 28 годишния Елин. Той е буден, млад човек, който от 21-годишен има заведения. Първото му е снукър бар, който продължава успешно да работи и до днес, а второто е кафене по модела на кафето от сериала “Приятели”, където потокът от клиенти не спира.

Окрилен от успеха на кафенето, Елин решава  да направи и трето, този път посветено  на Джоуи – най-големият чревоугодник в сериала, известен с любовта си към пиците. Преди 4 месеца Елин, който не прави разлика между печено и пържено, се гмурва в ресторантския бизнес и е на път да се удави..Joey’s Pizza and dinner има кратко меню, предлагащо основно италианска кухня.

Преди да открие заведението Елин намира главния си готвач Емил по обява. Ентусиазмът на Елин прескача здравия разум и той наема главния кулинар, без да е опитал и хапка, приготвена от него.

Емил съставя самостоятелно менюто и наема персонала. Емо е сприхав и с високо самочувствие. Гордее се с авторското си меню. Елин е изцяло друг типаж. Има доста хобита, на които отделя голяма част от времето си, особено на моторите. Високата скорост, на която живее не му позволява да си даде сметка, че в кухнята му има само един черпак, печката не работи, а до нея се мъдрят пистов мотор и детски играчки. Като капак кранчето на мивката бойкотира служителите, а погледите на готвачите са по-тъжни и от на многострадална Геновева.

Клиентите непрестанно чуват чутовни скандали, които се изстрелват от кухнята, докато чакат по повече от 40 минути основно ястие. Скандалите са както в самата кухня, така и между готвачите и сервиза. В заведението посветено на „Приятели“ има всичко друго, но не и приятелство!

Дали лошата репутация на Елин пред готвачите и вечните спорове не се дължат всъщност на егоцентризма и амбицията на Емо? Или Елин е подценил отговорностите и нужните умения за ресторантьорския бизнес? Истината е някъде там…

Всички в заведението са напълно убедени, че качеството на храната е на много високо ниво. Това провокира шеф Манчев за първи път да поръча цялото меню.

Каква ще е неговата оценка след като  дегустира над 50 ястия? Ще доведе ли стресът в кухнята до нови скандали?

Самият Шеф Манчев изпада в отчаяние, напълно нехарактерно за него –  „Как правят ресторанти, как си я мислят тази работа“.

На финала идва и най-голямото предизвикателство както за ресторанта, така и за самия шeф Манчев – специален гост ще бъде най-големия  критик на Манчев  – собствената му жена. Какво мисли тя за пицарията на Джоуи и за храната на мъжа си, и какво ще посъветва неуверения собственик Елин, вижте от 21.00 часа само по Нова ТВ.

Гледай видео запис от предаването онлайн – тук, тук или тук

Коментари (0)

Публикувано в на 7 май 2015 г.