Шакира, Алиша Кийс и Блек Айд Пийс пеят на живо по БНТ! с онлайн видео и снимки

Шакира, Алиша Кийс и Блек Айд Пийс пеят на живо по БНТ!

Грандиозен празничен концерт на 10 юни за откриване на Световното първенство по футбол в Южна Африка – пряко по БНТ и онлайн на svetovno.bnt.bg

Първото Световно първенство по футбол на африканския континент е планирано да започне на 11 юни 2010 г., но събитието ще стартира сериозно още предишната нощ с встъпителен 3-часов празничен концерт, който БНТ ще излъчи пряко на 10 юни от 21:00 ч. Сред изпълнителите ще чуем Алиша Кийс; Black Eyed Peas; K’Naan и Шакира.

Обявен за най-развлекателното събитие, към днешна дата в Африка, концертът ще се проведе на стадион „Орландо” в Совето, предградие на Йоханесбург. Ще представи музикални изпълнения на международни суперзвезди в сътрудничество с големите африкански артисти, както и футболни легенди от миналото и настоящето, и известни личности от различни области.

Това тричасово празнично шоу ще обедини двете универсални страсти – футбол и музика – пред 30-хилядната публика на стадиона и ще бъде наблюдавано от милиони по целия свят.

ФИФА избра носителя на наградата Еми – Кевин Уол и неговата компания Control Room за организиране и производство на концерта. Control Room е реализирала някои от най-големите и сложни събития в света, като например Live Earth 2007, на което 150 художници рисуваха на седемте континента в продължение на 24 часа, с цел повишаване информираността за изменението на климата.

„Ние вярваме, че спортът и музиката надхвърлят културни, езикови и географски бариери и чрез официалния празничен концерт за Световното първенство по футбол, Control Room ще представи картини и звуци за едно незабравимо, заслужаващо да се види събитие“, каза Уол.

Sony Music Entertainment/Вирджиния Рекърдс и FIFA издават благотворителен албум със супер звезди за предстоящата Световна купа по футбол в Южна Африка. Концертът на 10 юни и албумът са част от благотворителен проект, като всички нетни проходи на Sony Music ще бъдат дарени за благотворителни каузи, свързани с Африка, а всички нетни проходи на FIFA ще бъдат в полза на официалната кампания на 2010 FIFA World Cup™ „20 Centres for 2010“, която ще създаде 20 центъра Football for Hope (Футбол за надежда) за обучение, здравна грижа и футбол за непривилегированите общности в Африка.

Компилацията се състои от 12 песни, между които Официалната песен за 2010 FIFA World Cup, Waka Waka (This Time For Africa), написана и копродуцирана от Shakira и Freshlyground.  Освен нея са включени и още 2 официални химна – Sign of A Victory от R. Kelly и Soweto Spiritual Singers, и Game On на Pitbull, TKZee and Dario G. Последната е официалната песен на Талисмана на първенството за Световното първенство. Тя ще бъде изпълнявана на всеки един мач в продължение на едномесечното съревнование в Южна Африка.

„Развълнувани сме от възможността да направим концерт от такава величина, който да повдигне завесата на първото Световно първенство по футбол в Африка“, каза генералният секретар на ФИФА – Джером Валке. „Това е свидетелство за универсалната и обединяваща сила на футбола и музиката и състезанието ще започне по правилния начин – с празник.“

Коментари (1)

Публикувано в на 8 юни 2010 г.