SF разкрива основната причина за изхвърлянето на данните за съседните избиратели

Чеса Буден победи съперничката си Сузи Лофтъс в изборите си през 2019 г. по-малко от 2%. Във вторник Сан Франциско отхвърли Пауд с голяма разлика: предварителните резултати показват, че около 60% от гласоподавателите са гласували за отзоваване на спорния окръжен прокурор.

Това се дължи на хронологичния анализ на първоначалните данни на ниво квартал, който показва кой се е появил да гласува този път. Въпреки че избирателната активност за изборите във вторник ще бъде подобна на тази на предсрочните избори на Боудин, областите, в които Боудин получи по-малко подкрепа през 2019 г., бяха по-високи от тези около него.

The Chronicle разгледа дела на избирателите в квартала на изборите през 2019 г. и го сравни с активността на избирателите им във вторник. Съседите, които гласуваха за едно от предизвикателствата на Буден през 2019 г., включително Сънсет, Марина и Пасифик Хайтс, имаха по-голям дял на гласоподавателите на изборите през 2022 г., отколкото през 2019 г.

Уестърн Туин Пийкс и Сънсет отбелязаха най-голямо увеличение на избирателната активност – от 16,7% от общия електорат през 2019 г. до 18,7% през 2022 г. И двата квартала гласуваха категорично в подкрепа на изтеглянето: 67% от гласоподавателите в Уест Туин Пийкс гласуваха в полза на 70% от избирателите на Сънсет, с „да“ в измерването H.

Междувременно кварталите, които се смятаха за замъци Будин – Мишън, Хайд и Норт Бернал Хайтс, например – всички отбелязаха спад на своя дял от избирателите през 2022 г. Мисията, която ще заобиколи най-големия двубой в града, е огромна. Избирателната активност намаля от 6,3% на 5,1%.

READ  Третият тест на мегаракетата на НАСА се провали поради изтичане на водород

Данните все още са предварителни: включват само бюлетини по пощата, издадени преди изборния ден, и гласове, подадени лично в изборния ден, което може да достигне до почти 60% от очаквания брой, според Изборния отдел. И 40% или повече от гласовете трябва да се преброят от гласовете, получени по пощата Изборен отдел в изборния ден Или в следващите дни. За да направим анализа си възможно най-близък до Apple, ние проучихме броя на бюлетините от последните докладвани данни през нощите на изборите през 2019 и 2022 г.

Трудно е директно да се сравнят тези два избора по отношение на настроенията на хората около Путин или цялостната обществена сигурност на града. За разлика от изборите във вторник, които до голяма степен се оказаха около един кандидат, изборите през 2019 г. накараха избирателите да гласуват за кмета, прокурора, градския прокурор, обществен защитник, шерифа и много други през годината, водеща до президентските избори.

Повече за припомнянето на Chesa Boudin


Докато избирателната активност за тези избори първоначално се очакваше да бъде много ниска по отношение на първоначалните нива на приходите, Отделът по избори очаква избирателната активност да бъде 46% сред регистрираните гласоподаватели сега, когато се измерва колко хора са гласували по пощата преди изборния ден. 42% от процента, наблюдаван на изборите през 2019 г., и повече от 36% съотношение Мемориал на училищното настоятелство през февруари.

Както и през 2019 г., подкрепата на Боудън във вторник Дойде първи От университетите с високи резултати в Chronicle Прогресивен избирателен код, който използва историята на гласуването на всеки избирателен район в различни операции с бюлетини. Индексът PVI показва, че градските центрове като Hyde, Mission и Bernal Heights – гласуват по-постепенно от тези на външния му край, като езерото Мерцедес, Visitacian Valley и Марина.

READ  Съветът за сигурност на ООН, включително Русия, изрази загриженост за Украйна

Тези квартали извън центъра, които гласуваха против Буден през 2019 г., също гласуваха против него във вторник. Но този път към тях се присъединиха няколко квартала, които гласуваха за Боудън през 2019 г., включително Павио, Тендерлойн и Ричмънд.


Сузи Нилсен е щатен писател за San Francisco Chronicle, а Нами Сумита е разработчик на визуализация на хронологични данни. Имейл: [email protected], [email protected] Twitter: сузиенилсън, Намисумита

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.